Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Dışişleri, Asgar Ferhadi'yi önce tebrik etti sonra tweet sildi!

        ABD Dışişleri Bakanlığı, 89'uncu Akademi Ödülleri'nde 'En İyi Yabancı Film' kategorisinde Oscar ödülü kazanan ancak Trump yönetiminin 7 ülkeye uyguladığı seyahat yasağına tepki göstermek için ödül törenine katılmayan İranlı yönetmen Asgar Ferhadi'yi Twitter'dan tebrik attı. Ancak Dışişleri Bakanlığı'nın Farsça Twitter hesabından (@USAdarFarsi) yapılan tebrik paylaşımı kısa bir süre sonra silindi.

        ABD Dışişleri'nin 'Satışçı' isimli filmiyle Oscar kazanan İranlı yönetmeni ve tüm İran halkını tebrik eden paylaşımını silmesi, sosyal medyada tepki çekti.

        Tepkiler üzerine Reuters'a bir açıklama yapan ABD Dışişleri Sözcüsü, "Tebrik tweeti gönderilmişti. Ancak daha sonra, ödülü kabul konuşmasındaki yorumların ABD hükümeti tarafından uygun bulunduğu yönünde bir yanlış anlaşılma olmaması için paylaşımı sildik." ifadelerini kullandı.

        REKLAM

        Donald Trump'ın nüfusu Müslüman ağırlıklı 7 ülkenin vatandaşlarına seyahat yasağı getiren kararnamesini protesto etmek için ödül törenine katılmayan Asgar Ferhadi gönderdiği teşekkür mektubunda, "Bu gece sizlerle olmadığım için üzgünüm. Bu gece gelmeme sebebim ülkemin insanlarına ve saygısızca davranılan, Amerika’ya giriş izni verilmeyen diğer altı ülkeye olan saygımdan. Dünyayı bölmek korku ve savaşı, agresifliği doğrulayan bir kandırmaca yaratıyor. Sinemacılar, barış için empati yaratabilir ve bu empatiye her zamandan çok ihtiyacımız var" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ