Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika ABD Başkanı Trump bu akşam ilk kez Kongre'de konuşacak

        ABD Başkanı Donald Trump, bu akşam Kongre'de yapacağı konuşma ile başkanlık dönemine yaptığı fırtınalı başlangıcı geride bırakarak, sağlık sektöründe reformlar ve orduyu güçlendirme gibi planlarını sunma fırsatını bulacak.

        Temsilciler Meclisi'nde bu gece TSİ 05.00'te yapacağı konuşma Trump'ın geniş izleyici kitlesine ulaşabileceği ve yanlış adımların, iç çekişmelerin ve medya ile kavgaların yaşandığı birinci ayın sonunda, gündemine açıklık getirmesi için en iyi fırsat olacak.

        Trump'ın konuşmasında, kıyasıya mücadeleyle geçen bir seçim döneminin ardından, kutuplaşmış toplumu yeniden birleştirmeye yönelik bazı önerilerin de bulunması bekleniyor. Fakat Trump'ın kendisine yönelik şüpheleri gidermesi ve Amerikalılara güven vermesi için çaba göstermesi gerekiyor.

        REKLAM

        Real Clear Politics tarafından son dönemde yapılan anketlerin ortalaması, Trump'ın onaylanma oranını yeni seçilmiş bir başkan için düşük sayılacak yüzde 44'te gösterdi. Beyaz Saray sözcüsü Sean Spicer, konuşmanın "Amerikan ruhunun yenilenmesi" ve sade Amerikalıların sorunlarının nasıl çözüleceğine odaklanacağını söyledi.

        Spicer, gazetecilere yaptığı açıklamada, "(Trump) tüm Amerikalılara daha güçlü ve daha parlak bir gelecek için birlik olma çağrısı yapacak" dedi. Trump, Reuters'le geçen hafta yaptığı röportajda "tam bir keşmekeş devralmış olmasına rağmen" konuşmasının iyimser olacağını söylemişti.

        Trump'ın konuşması öncesinde yanıt bekleyen pek çok soru var. Milyonlarca insan ve şirket için vergileri indirme planı, uluslararası ticari anlaşmaların yeniden görüşülmesine dair detaylar, Pentagon'un İslam Devleti ile mücadele adına sunduğu taslak plan hakkında vereceği karar gibi pek çok konu hakkında soru işareti bulunuyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ