Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Kim Jong-nam suikastının şüphelileri hakim karşısına çıktı
        1

        Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un üvey abisi Kim Jong-nam suikastının şüphelileri Endonezyalı ve Vietnamlı iki kadın, cinayetten yargılandıkları Malezya'da bugün hakim karşısına çıktı.

        2

        13 Şubat'ta Kuala Lumpur Uluslararası Havalimanı'nda Kim Jong-nam'ı VX sinir ajanıyla öldürmekle yargılanan 25 yaşındaki Endonezyalı Siti Aishah (fotoğrafta) ve 28 yaşındaki Vietnamlı Doan Thi Huong, eğer suçlu bulunursa idam cezası alabilir.

        3

        Elleri kelepçeli getirilen Aishah ve Huong'a (fotoğrafta), mahkemeden çıkarken kurşun geçirmez yelek giydirildiği görüldü.

        4

        Reuters'ın haberine göre yelekli önlem, Malezyalı yetkililerin suikastle bağlantılı diğer kişilerin, kadınları susturmasından duydukları korkuyu yansıtıyor.

        5

        Huong'un avukatı Selvam Shanmugam gazetecilere yaptığı açıklamada, müvekkilinin kendisine suçsuz olduğunu söylediğini belirtti.

        6

        Shanmugam, "Tabii ki oldukça stresli çünkü ölüm cezasıyla karşı karşıya" dedi.

        7

        Huong (solda) ve Aishah (sağda) daha önce verdikleri ifadede suikastten haberleri olmadığını ve bir kamera şakası programında olduklarını sandıklarını söylemişti.

        8

        Aishah, Kim Jong-nam'ın suratına sürdüğü zehiri ise bebek yağı sandığını ileri sürmüş, söz konusu 'şaka' için kendilerine 90 dolar ödendiğini ifade etmişti. (Fotoğrafta Huong'un bir motosiklet fuarında çektirdiği kare görülüyor.)

        9

        Bir sonraki duruşmanın 13 Nisan'da görüleceği kaydedildi.

        10

        Güney Kore, Birleşmiş Milletler'in kitle imha silahı olarak tanımladığı ve yasaklı listesinde bulunan VX sinir ajanıyla öldürülen Kim Jong-nam suikastının arkasında Kuzey Kore'nin olduğunu iddia ediyor.

        11

        Kuzey Kore'deki rejimi ve üvey abisi Kim Jong-un'u eleştiren Kim Jong-nam, uzun yıllardır Pekin'in koruması altında Çin'in Macau bölgesinde sürgün hayatı yaşıyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ