Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Sincar'da Peşmerge ile PKK arasında çatışma!

        Irak'ın kuzeybatısında bulunan Sincar'da Mesut Barzani'nin başkanlık ettiği Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne bağlı Peşmerge güçleriyle, terör örgütü PKK arasında çatışma çıktı.

        Suriye sınırına yakın bir bölgedeki çatışmaların, Suriye Peşmergeleri olarak bilinen grubun,PKK'ya bağlı Sincar Savunma Birlikleri'nin kontrolündeki bir bölgeye girmesiyle başladı belirtildi. Reuters'ın bölgedeki kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, sabah 7'de başlayan ve ağır makineli silahların kullanıldığı çatışmalarda her iki taraftan da ölü ve yaralılar bulunuyor.

        Daha önce Barzani güçleri, Sincar'da egemenliğin Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'ne ait olduğunu ve PKK'nın şehirden atılması için gerekirse askeri müdahalede bulunacaklarını söylemişti.

        REKLAM

        Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Peşmerge Bakanlığı bünyesinde yer alan yaklaşık 500 Suriyeli Peşmerge, dün PKK'nın Sincar'dan çıkarılması için takviye güç olarak Irak-Suriye sınırı üzerindeki Sinun kasabasına sevk edilmişti.

        Terör örgütü PKK, DEAŞ'ın Ağustos 2014'te Sincar ilçesi ve dağında mahsur kalan Ezidilere saldırmasını bahane ederek bölgede varlık göstermeye başlamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ