Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diplomasi Birleşmiş Milletler'den Türkiye'ye karşı 'FETÖ'cü hakim' hamlesi!

        Birleşmiş Milletler mahkemesi, FETÖ soruşturmasından tutuklu bulunan Birleşmiş Milletler hakimi Aydın Sefa Akay ile ilgili yeni bir karara imza attı.

        Daha önce Türkiye'den Akay'ın serbest bırakılmasını talep eden mahkeme, talebin gerçekleştirilmemesi üzerine, konuyu Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'ne sevk etti. Mahkeme, Türkiye'nin Akay'ın görev yaptığı Birleşmiş Milletler savaş suçları mahkemesinin yargı bağımsızlığını ihlal ettiğini savundu.

        Akay'ın görev yaptığı Birleşmiş Milletler Mahkemesi Rezidüel Mekanizması, Yugoslavya'daki iç savaş ve Ruanda'da gerçekleşen soykırımla ilgili davalara bakıyor. Mahkeme başkanı daha önce Akay olmadığı için mahkemenin çalışamadığını öne sürerek, özellikle Ruanda ile ilgili dosyaların felç olduğunu belirtmişti.

        REKLAM

        BOZDAĞ BÖYLE YANIT VERMİŞTİ

        Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Aydın Sefa Akay'ın serbest bırakılması talebi ile ilgili daha önce yaptığı açıklamada, "Türkiye devletine ve Türk milletine ihanet etmiş kişilerin hiçbirisini bugüne kadar Türkiye'ye iade etmediler. Yunanistan da, Almanya da iade etmedi. Kim Türkiye'de ihanet edenleri iade etmiyorsa, biz de aynı ülkelere aynı kıstasları uygulayacağız" ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ