Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kanada'da Yahudi merkezlerine bomba ihbarı

        Kanada’nın büyük kentlerindeki Yahudi toplum merkezleri ile okulları eş zamanlı bomba ihbarları nedeniyle boşaltıldı.

        Kanada’nın Toronto ve London kentlerindeki Yahudilere ait toplum merkezleri ile 1 okul, eş zamanlı bomba ihbarı nedeniyle boşaltıldı.

        Toronto Polis Sözcüsü Jenifferjit Sidhu, kentin en işlek caddelerinden Bloor Caddesi ile Spadina Avenü’nün köşesindeki Downtown Yahudi Toplumu Okulu ve Miles Nadal Yahudi Toplum Merkezi için sabah saatlerinde bomba ihbarı alındığını açıkladı.

        İhbar üzerine okul ve toplum merkezinin olduğu binaya kimyasal, biyolojik, radyolojik ve nükleer bomba timi sevk edildiğini belirten Sözcü Sidhu, yapılan aramaların sonunda binada şüpheli paket veya patlayıcı maddeye rastlanmadığını duyurdu.

        REKLAM

        Bomba arama ve imha ekiplerinin çalışmaları süresince, şehrin en işlek caddesi yaklaşık 5 saat trafiğe kapatıldı. Toronto trafiğinde seyredenler, 5 saat boyunca ulaşımda zor anlar yaşadı.

        Toronto’daki ihbarın olduğu saatlerde kentin 350 kilometre batısındaki London kentinde de aynı ihbarın alındığı bildirildi. Polisin açıklamasına göre, London şehir merkezindeki Yahudilere ait bir toplum merkezine de bomba ihbarı yapıldı.

        London polisinden bomba arama ve imha ekiplerinin araması sonucu, binada şüpheli paket veya patlayıcı madde bulunmadığı kaydedildi.

        ABD’DE İHBARLAR YAPILDI

        Öte yandan kısa adı The JCC Association of North America olan Kuzey Amerika Yahudi Toplum Merkezleri Derneği’nden yapılan açıklamada, ABD’nin bazı kentlerinde de aynı bomba ihbarlarının alındığı duyuruldu.

        Açıklamaya göre, New York, Atlanta, Boston ve Washington DC’deki 5 Yahudi merkezi ile Oregon, Wisconsin, Illinois, Florida ve Maryland’deki Yahudilere ait binalara bomba ihbarı yapıldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ