Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Wall Street'in sembolu bronz boğanın karşısına 'korkusuz kız' dikildi
        1

        ABD'de 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Wall Street'e dikilen 'korkusuz kız' heykeliyle ilgili yeni bir karara imza atıldı.

        2

        Karara göre daha önce geçici olarak dikildiği açıklanan heykel, en az 2018'in Şubat ayına kadar yerinden kaldırılmayacak.

        3

        Wall Street'in ünlü boğasının karşısına dikilen heykelin kalıcı olması için 28 bin kişinin imza verdiği bir kampanya düzenlenmişti.

        4

        Daha önce heykelin cinsiyet eşitliğine ve kadın yönetici sayısının azlığına dikkat çekmek için dikildiği açıklanmıştı.

        5

        WALL STREET'İN KALBİNE 'KORKUSUZ KIZ' HEYKELİ

        Her yıl 8 Martta kutlanan Dünya Kadınlar Gününde, cinsiyet eşitliğine ve kadın yönetici sayısının azlığına dikkati çekmek için dünya borsasının kalbi Wall Street'in sembolü bronz boğaya meydan okuyan "korkusuz kız" heykeli dikildi.

        6

        Dünyanın en büyük varlık yönetim şirketlerinden State Street Global Advisors (SSGA), New York Borsasının önündeki devasa ikonik bronz boğanın karşısına kadın yönetici sayısının azlığı ve cinsiyet eşitliğinin vurgulanması amacıyla "korkusuz kız" adı verilen küçük kız heykeli diktirdi.

        7

        Şirketten yapılan açıklamada, kadınların gücüne ve liderliğin önemine vurgu yapılmak istendiği ifade edildi.

        8

        Açıklamada görüşlerine yer verilen SSGA CEOsu Ron OHanley, araştırmaların cinsiyet eşitliği ve çeşitliliğin olduğu şirketlerin daha güçlü finansal performans gösterdiğini ortaya koyduğunu bildirdi.

        9

        Ayrıca bu şirketlerde daha az rüşvet, yolsuzluk ve hissedar kavgaları olduğunu belirten OHanley, şirketlerin kadın yönetici ve çalışan sayısını artırmak için somut adımlar atması gerektiğini ifade etti.