Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Arap aşiretler PYD/PKK ve DEAŞ'a karşı ordu kuracak

        Suriye'de terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ tarafından toprakları işgal edilen Arap aşiretlerinin liderleri, askeri ve siyasi bir oluşuma gitmek üzere çalışmalara başladı.

        Suriye'nin Rakka, Haseke ve Deyr ez-Zor bölgelerinde yaşayan 50 Arap aşiretinin lideri, Harran Otel'de bir toplantı düzenledi.

        "El Cezire ve Fırat Bölgesi Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Genel Kurultayı" adı altında düzenlenen toplantının teması, "Hep birlikte çabalarımızı Esed-Rus-İran ve Hizbullah ile DEAŞ ve PYD işgalini bitirmek için birleştirelim" şeklinde açıklandı.

        Oluşumun adı: "El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu"

        Suriyeli Aşiretler ve Kabileler Yüksek Meclisi Sözcüsü Mudar Hamad El-Esaad'ın imzasını taşıyan yazılı açıklamada da katılımcıların amaçları, Suriye'deki El Cezire ve Fırat bölgelerini terör örgütlerinden temizlemek için "El Cezire ve Fırat aşiretleri ordusu" kurulması şeklinde duyuruldu.

        REKLAM

        ÖSO KOMUTANLARI İDARE EDECEK

        Açıklamada, yeni askeri yapının, Esed rejimi ordusundan ayrılan subaylar ile Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) komutanları tarafından idare edileceği bildirildi.

        Toplantıya katılan aşiretler adına açılış konuşmasını yapan Şuaytat aşireti lideri Şeyh Rafi er-Raco Ukla, "ABD, PYD'ye destek veriyor. PYD'nin DEAŞ'tan bir farkı yok. PYD, birçok aileyi evinden etti. 50'den fazla köyde Arapları tehcire zorladı." diye konuştu.

        Ukla, Suriye topraklarında din ve milliyetçilik maskeleri kullanılarak terör estirildiğini belirterek, "Suriye'de yaşanan terörün yayılması ve yabancı savaşçıların ülkeye girişine göz yuman uluslararası toplum ve koalisyon, sorumluluklarını yerine getirmedi. Dolayısıyla bizler baştan beri şiddetin son bulması için ve teröre karşı güçlü bir mücadele verdik." dedi.

        Suriyeli aşiret ve kabileler olarak terör örgütleriyle mücadelelerini sürdürdüklerinin altını çizen Ukla, "Uluslararası güçlere sesleniyoruz. Suriye'nin Fırat ve El Cezire bölgesini DEAŞ'ın, PYD'nin ve Esed'in teröründen temizlemede bize destek olsunlar." diye konuştu.

        REKLAM

        TÜRKİYE'YE TEŞEKKÜR

        Ukla, ABD'nin de bu çağrıyı duymasını istediklerini dile getirerek, 3 milyon sığınmacıya kapılarını açan Türkiye'ye ile destekleri için Katar ve Suudi Arabistan'a teşekkür etti.

        Ukla, "Umarız uluslararası toplum Suriye halkına destek verir, katliamlar ve tehcirler bir an önce durur. Rus ve İran işgali, PYD, DEAŞ ve Hizbullah terörü son bulur." ifadelerini kullandı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ