Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İşte Rakka'ya indirilen ABD askeri ile YPG'lilerin fotoğrafları!

        ABD'nın, 21 Mart nevruz günü Suriye'de DEAŞ'a karşı yürütülen operasyonlar kapsamında Rakka kenti yakınlarındaki Tabka Barajı'na, ABD askerleri ile terör örgütü PKK'nın Suriye uzantısı PYD'nin silahlı kanadı YPG'lileri havadan helikopterle indirmesine ilişkin fotoğraflar ortaya çıktı.

        Fotoğraflarda, tam teçhizatlı ABD askerleri ile Demokratik Suriye Güçleri (DSG) içerisinde bulunan YPG'liler görülüyor. Havadan asker indirmenin yaklaşık 5 saat sürdüğü belirtildi.

        DSG'nin sosyal medya hesapları ile Suriye'deki Kürt internet sitelerinde yeralan fotoğraflarda, hem ABD askerleri, hem de Demokratik Suriye Güçleri içerisinde yer alan YPG'liler görülürken, askerlerin bölgede konuşlandırıldığı belirtildi.

        REKLAM

        Kürt sitelerinde yer alan haberde, Rakka'nın DEAŞ'tan kurtarılmasına yönelik başlatılan ve 'Fırat'ın Gazabı' adı verilen oparasyon ile ilgili yapılan açıklamada, Tabka'nın köylerine yapılan hava destekli indirme işleminin yaklaşık 5 saat sürdüğü belirtilerek, "Bu indirme operasyonu uluslararası koalisyona bağlı helikopterler tarafından gerçekleşmiştir. Yine uluslararası koalisyona bağlı uzman askerler de bu operasyondaki yerlerini almışlardır. Tabka'ya bağlı köylere dönük indirme faaliyeti yaklaşık 5 saat sürmüş, güçlerimiz araçları ve tüm askeri teçhizatıyla bölgeye konumlanmıştır. Bu biçimiyle güçlerimiz büyük bir bölgeyi denetimlerine almışlardır. Fırat Nehri'nin batısında yer alan bu askeri bölge ile Rakka'nın köylerinin tamamının özgürleştirilmesi hedeflenmektedir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ