Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran Cumhurbaşkanı Ruhani'den Moskova'ya ziyaret

        Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin Moskova ziyaretinin iki ülke ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından emin olduğunu söyledi.

        Medvedev, Moskova yakınlarındaki Başbakanlık rezidansında İran Cumhurbaşkanı Ruhani ile görüştü.

        Görüşmenin basına açık kısmında açıklama yapan Medvedev, şu an Rusya ile İran arasında iyi ve gelişmiş ilişkiler bulunduğunu belirterek, "Bugünkü görüşmemizde ticari, ekonomik ilişkilerimiz ve küresel konuları değerlendireceğiz. Ziyaretinizin Rusya-İran ilişkilerinde yeni bir sayfa açacağından eminim." dedi.

        İran Cumhurbaşkanı Ruhani de son yıllarda iki ülke ilişkilerinde yakalanan pozitif ivmeden memnuniyet duyduğunu dile getirdi.

        REKLAM

        Ruhani, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Tahran ziyaretinin iki ülke ilişkilerinin gelişimi açısından yeni bir başlangıç noktası olduğunu vurgulayarak, "Moskova ziyaretim esnasında ilişkilerimizde yeni bir dönüm noktasına şahit olacağımızı umut ediyorum." ifadelerini kullandı.

        İki ülkenin ilişkilerinin tüm alanlarda geliştiğini söyleyen Ruhani, "Uluslararası alandaki ortak adımlarımızın hem küresel hem de bölgesel barış ve istikrara katkı sağlamasını umut ediyorum." diye konuştu.

        Ruhani, Moskova ziyareti kapsamında yarın Rusya Devlet Başkanı Putin ile bir araya gelecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ