Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa'dan 'Brexit' açıklaması

        Fransa Dışişleri Bakanı Jean-Marc Ayrault, Avrupa Birliği (AB) ve İngiltere arasında gelecekteki ilişkileri belirleyecek müzakerelerin, Londra'nın AB üyeliğinden çıkmasının ardından gerçekleşebileceği söyledi.

        Ayrault, İngiltere Başbakanı Theresa May'in üyelikten ayrılma süreci devam ederken, ülkesinin AB ile gelecekteki ilişkilerini de müzakere etmek istemesine ilişkin soruları yanıtladı.

        Fransız bakan, "Üyelikten ayrılış ile ilgili müzakereler tamamlandıktan sonra ancak AB ve İngiltere'nin gelecekteki ilişkileri ile ilgili müzakereler olabilir." diye konuştu.

        İngiltere'nin üyelikten çıkış müzakerelerin zor olacağı uyarısında bulunan Ayrault, "İngiltere Başkanı May, bu müzakereler sürerken anlaşmalardan isteğini seçip istemediğini bırakamaz." dedi.

        REKLAM

        Üyelikten çıkış müzakerelerinin yapıcı ve karşılıklı saygı ilkesiyle sürmesi gerektiğini kaydeden Ayrault, "Bizim amacımız İngiliz halkını cezalandırmak değil. Çünkü onlar duyguları doğrultusunda hareket edip oy kullandı." değerlendirmesini yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ