Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Dünyayı 'nükleer savaş' korkusu sarmışken Kim Jong-un...
        1

        ABD ile Kuzey Kore arasındaki gerilim tüm dünyanın gözünü Pasifik'e çevirmişken, Kuzey Kore devlet ajansı KCNA tüm dünyaya ilginç fotoğraflar servis etti.

        2

        KCNA'nın haberinde, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un'un Kuzey Kore Hava Kuvvetleri için üretim yapan Thaechon Domuz Çiftliği'nin mezbahasını ziyaret ettiği belirtildi.

        3

        Çiftliği ziyaret eden Kim Jong-un'un çiftlikte bulunan otomatik üretim sistemini övdüğü ve çıkardıkları iyi iş nedeniyle işçilere teşekkür ettiği belirtildi.

        4

        Kuzey Kore lideri, çiftlikteki işçilerin ileride ülkenin pilotları için daha fazla et üreteceğinden emin olduğunu da söyledi.

        5

        Geçtiğimiz hafta, ülkede bulunan 200 kadar yabancı gazeteciye yaptığı "'Büyük olay' için hazırlanın" çağrısıyla gündem yaratan Kuzey Kore'nin, çağrısının sebebi ortaya çıktı.

        6

        Kuzey Kore yönetimi, Başkent Pyongyang'da bulunan Ryomyong sokağındaki yeni yerleşim alanının açılışı için binlerce kişinin katıldığı resmi bir tören düzenlemişti.

        7

        Birçok gökdelenden oluşan yerleşim alanı, başkent Pyongyang'ın en uzun binasını da içinde bulunduruyor.

        8

        Yerleşim alanının inşaatının çok kısa bir süre içerisinde tamamlandığı bilinirken, geçtiğimiz sonbaharda yaşanan sel felakati çalışmaları olumsuz yönde etkilemişti.

        9

        Açılış törenine başta Kuzey Kore lideri Kim Jong-un olmak üzere, birçok askeri ve sivil yetkili katılmıştı.

        10

        Reuters, Çarşamba günü geçtiği haberinde, yetkililerin 15 Nisan'da gerçekleşecek Kim İl-sung'un doğum günü etkinliklerini takip etmek üzere ülkede bulunan 200 kadar yabancı gazeteciye 'büyük ve önemli olay' uyarısı yaptığını duyurmuştu.

        11

        Bu uyarı, Kuzey Kore'nin yeni bir füze denemesi yapıp yapmayacağı yönünde soru işaretlerine neden olmuştu.

        12

        İşte Kuzey Kore'nin yeni yaşam alanı açılışında çekilmiş birbirinden çarpıcı kareler...