Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer SON DAKİKA! Rusya'dan Sincar ve Karaçok operasyonlarıyla ilgili açıklama

        Habertürk TV'de yer alan habere göre, Rusya'dan yapılan açıklamada, "Sincar ve Karaçok operasyonları kabul edilemez. Türkiye'nin bu adımlarından endişeliyiz. Operasyonlar bölgedeki gerilimi tırmandırıyor. Bu adımlar terörle ortak mücadeleye hizmet etmiyor." ifadeleri kullanıldı.

        Türk Silahlı Kuvvetleri, düzenlediği hava operasyonunda Irak'ın kuzeyindeki Sincar Dağı bölgesinde 40, Suriye'nin kuzeydoğusundaki Karaçok'ta da 30 civarında teröristin etkisiz hale getirildiğiniaçıklamıştı.

        Cumhurbaşkanı Erdoğan, Reuters'a verdiği röportajda operasyonlarla ilgili ABD ve Rusya'ya bilgilendirme yapıldığını ifade etmişti. Operasyonlar sırasında 5 Peşmerge'nin ölümüyle ilgili de konuşan Erdoğan, "TSK’nın Sincar’da, Karaçok’da falan yapmış olduğu bu operasyon kesinlikle Peşmergelere karşı bir operasyon değildir. Bu daha önceden zaten Sayın Barzani’ye, onlara bildirilmiş olan bir operasyondur.” dedi.

        REKLAM
        ERDOĞAN'DAN OPERASYONLARLA İLGİLİ AÇIKLAMA Son terörist yok edilinceye kadar bu mücadelemiz içeride ve dışarıda sürecektir. Sincar bölgesi bizim için ikinci bir Kandil’dir. Biz ikinci bir Kandil’in oluşmasına müsaade etmeyeceğiz.
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ