Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Yunanistan'dan iki darbeci askerin iade talebine ret!

        Yunanistan, iki darbeci askerin daha Türkiye'ye iade talebini reddetti.

        15 Temmuz darbe girişiminin ardından Yunanistan'a kaçan 8 darbeci askeden son 2'si, Türkiye'nin iade talebi üzerine bugün tekrar hakim karşısına çıktı.

        Geçen hafta ve dün diğer 6 asker için Atina Temyiz Kurulu Türkiye'nin yaptığı ikinci iade talebini reddetmişti.

        Hakim, yaklaşık iki ay önce Yunanistan Yargıtay Temyiz Mahkemesi'nin 8 askerin iade edilmemesine karar verdiğini ve bu kararın müktesep olduğunu söyleyerek ikinci talebin de reddini istemişti.

        DIŞİŞLERİ: İKİLİ İLİŞKİLERİMİZİ ETKİLEYECEKTİR

        Dışişleri Bakanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklamada, 8 darbeci askerin iadesinin reddi kararıyla Yunan makamlarının hatalarını tekrar ettiği ve bu kararın ikili ilişkileri etkileyeceği belirtildi.

        REKLAM

        Açıklamanın tam metni şu şekilde;

        "Adil ve tarafsız olmasını umduğumuz Yunan yargısı ne yazık ki bir kez daha bizi hayal kırıklığına uğratarak, anayasal düzenimize karşı 15 Temmuz darbe girişimine katılan sekiz darbeci hakkındaki ikinci iade talebimizi de reddetmiştir.

        Bugüne kadar, DHKP/C ve PKK başta olmak üzere Türkiye’yi hedef alan terör örgütleri mensuplarının adalet önünde hesap vermesine engel olan Yunan makamları, hatalarını tekrar etmişlerdir. Sözkonusu iadenin reddi kararıyla, demokratik düzenimizi hedef alan, güvenlik güçlerimizden ve sivillerden yüzlerce vatandaşımızı şehit eden, binlercesini yaralayan ve Sayın Cumhurbaşkanımızın hayatına kasteden suçluların bağımsız Türk yargısı önüne çıkmasına engel olunmaktadır. Mağdurların hakları görmezden gelinmektedir.

        Terör ve suçla mücadele konusunda bir müttefikimizden görmemiz gereken destek ve işbirliğini göremiyoruz.

        REKLAM

        Bu karar, suçluların yargılanmamalarına, suçun cezasız kalmasına neden olmakta, darbecileri korumaktadır.

        Suçluların yargı dışında tutulmasına neden olan bu kararın siyasi saiklerle alındığı açıktır. Bu karar darbecilere kucak açan bir ülke olan Yunanistan’la ikili ilişkilerimizi ve bölgesel konulardaki müşterek çalışmalarımızı kaçınılmaz olarak etkileyecektir."

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ