Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Venezuela'da yaşlılardan hükümet karşıtı protesto
        1

        Venezuela'da binlerce yaşlı protestocu, başkent Caracas ve diğer şehirlerde sokaklara dökülerek Nicolas Maduro hükümetine karşı gösteri düzenledi.

        2

        BBC'nin haberine göre kalabalığı kontrol etmek isteyen polis başkentin anayoluna ulaşımı kapatırken, göstericilere biber gazıyla müdahalede bulundu.

        3

        Yaşlı protestocular ise duruma tepki göstererek polisten saygı göstermelerini talep etti.

        4

        Göstericiler, "Yaşlılara saygı gösterin" diye slogan attı.

        5

        Venezüela'dan devam eden ekonomik krizle birlikte, ilaç ve tıbbi ekipman gibi temel ihtiyaçlarda eksiklik yaşanıyor.

        6

        Protestocular arasında yer alan 78 yaşındaki Rafael Colmenares, Reuters'a yaptığı açıklamada, "Ben torunlarımı ve ülkemi savunmak için buradayım." dedi.

        7

        Başka bir yaşlı protestocu ise, "Hükümet bizi üç yolla öldürüyor: Gıda eksikliğinden ölüyoruz, ilaç eksikliğinden ölüyoruz ve bizi protestolarda öldürüyorlar." ifadelerini kullandı.

        8

        Başka bir kadının pankartında ise şu çarpıcı ifadeler yer aldı: "Bugün 60 yaşına giriyorum ve hayatımda ilk defa pasta alacak gücüm yok."

        9

        Yaklaşık 6 hafta önce başlayan gösterilerden beri en az 39 kişinin öldüğü kaydedildi.

        10

        Venezuela Yüksek Mahkemesi, 31 Mart'ta aldığı kararla mahkemenin önceki kararlarına riayet etmediği gerekçesiyle Kongre'nin yetkilerini üzerine almıştı.

        11

        Muhalefet, bu kararın ülkeyi diktatörlüğe giden ve dönüşü olmayan yola soktuğunu savunurken, başkent Caracas'ta halk sokaklara dökülmüştü.

        12

        Tepkilerin ardından mahkeme, 1 Nisan'da kararını geri çektiğini açıklamıştı. Buna rağmen halk, erken seçim talebiyle protesto gösterilerini sürdürüyor.