Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa İngiltere'de Manchester'da patlama! Manchester Arena'da, Ariana Grande konseri esnasında patlama

        İngiltere'nin Manchester şehrinde bulunan Manchester Arena'da, Amerikalı şarkıcı Ariana Grande'nin performansı sırasında patlama gerçekleşti. Olay yerine çok sayıda ambulans ve polis ekibi sevk edildiği gelen bilgiler arasında.

        İngiliz polisi patlamada 22kişinin öldüğünü 50 kişinin de yaralandığını açıkladı. Saldırının bir kişi tarafından gerçekleştirildiği belirtilirken, saldırganın olay yerinde öldüğü duyuruldu. Polisten yapılan açıklamada saldırganın üzerinde taşıdığı bir cihazı patlattığı belirtildi. Saldırıda hayatını kaybedenlerin bir kısmının çocuk olduğu açıklandı.

        Saldırıda yaralananlar arasında bulunan 12 çocuğun çok ciddi yaraları olduğu ve hastanede tedavi altına alındığı belirtildi.

        Manchester polisinden yapılan açıklamada, "Bu bir terör saldırısıydı" ifadeleri kullanıldı.

        Konser alanında bulunan yüzlerce insan patlamalar sonrasında olay yerinden tahliye edildi.

        Manchester'da gerçekleşen patlamanın yerel saat ile 22:35'da (Türkiye saati ile 00:35'te) meydana geldiği belirtildi.

        Arena yakınlarında bulunanManchester Victoria metro durağının ise kapatıldığı aktarılıyor. Bununla birlikte İngiliz polisi terör saldırısı ihtimali üzerinde duruyor. Bomba imha uzmanları konser alanında inceleme yaptı.

        İddialar arasında; 13-18 yaşları arasında 50 çocuk, polis tarafından bir otele yerleştirilirken, çocuklarını bulmaları için ailelere sosyal medyadan çağrılarda bulunulduğu yer alıyor.

        BBC, olayla bağlantılı olarak 23 yaşında bir şüphelinin gözaltına alındığını duyurdu.

        İNGİLTERE BAŞBAKANI MAY'DEN AÇIKLAMA

        İngiltere Başbakanı Theresa May, Manchester Arena konser salonunda patlama yaşandığı iddialarına ilişkin açıklama yaptı. Düşüncelerinin olayın kurbanları ve bundan etkilenenlerin aileleriyle olduğunu vurgulayan May, "Polisin korkunç bir terör saldırısı olarak gördüğü olayın tüm ayrıntılarının saptanması için çalışıyoruz." bilgisini paylaştı.

        İngiltere Başbakanı Theresa May, Türkiye saat ile 11.00'de ulusal güvenlik birimleri ile toplantı yaptı. May, polisin saldırganın kimliğini bildiğini belirtirken, saldırganın kimlerden yardım aldığına yönelik araştırmanın sürdüğünü belirtti. May, Birleşik Krallık'ın gördüğü en kötü terör saldırılarından birinin yaşandığı söyledi. İngiltere Başbakanı, yaralılardan bir kısmının hayati tehlikesi bulunduğunu sözlerine ekledi.

        Theresa May ve ulusal güvenlik birimleri öğleden sonra bir toplantı daha gerçekleştirecek.

        Öte yandan, İngiltere'de yaklaşan erken seçim dolayısıyla gerçekleştirilecek seçim kampanyaları askıya alındı.

        LONDRA'DAKİ ABD BÜYÜKELÇİLİĞİ'NDEN AÇIKLAMA

        Habertürk TV'nin haberine göre Londra'daki ABD Büyükelçiliği, İngiltere'de yaşayan vatandaşlarını Büyükelçilik ile bağlantıya geçmeleri yönünde uyardı.

        MANCHESTER ARENA'DAN AÇIKLAMA GELDİ

        GÖRGÜ TANIĞI:İNSANLAR KANLARLA KAPLIYDI

        İndependent'ta yer alan habere göre, bir görgü tanığı, "Son şarkısını bitirdi ve büyük bir patlama sesi duyduk. Tek hatırladığım herkesin koşarak kaçtığıydı. İnsanlar kanlarla kaplıydı, bazı insanlar kavga etmeye başladı. Oldukça korkutucuydu." dedi.

        KONSER SALONU 21 BİN KİŞİLİK

        Manchester Arena, Avrupa'nın en büyük kapalı gösteri salonu. 1995 yılında açıldı, 21 bin kişi konser ve spor gösterilerini aynı anda izleyebiliyor.

        Harita

        Ariana Grande

        Ariana Grande büyük bir trajedinin yaşandığı konser sonrasında kişisel Twitter hesabından bir açıklama yaptı. Grande, "Kırıldım, kalbimin en dibinden. Çok çok üzgünüm. Söyleyecek sözüm yok." ifadelerini kullandı.

        AİLELER ÇOCUKLARINI ARIYOR

        Öte yandan İngiltere'de aileler, Manchester'daki saldırıdan sonra haber alamadıkları çocuklarını sosyal medyada arıyor.

        Sosyal medyada oluşturulan #ManchesterMissing etiketiyle çocuklarının hayatlarından haberdar olmak isteyen aileler, sosyal medyadan sesini duyurmaya çalışıyor.

        Konsere gidenlerin büyük çoğunluğunun 13-18 yaş aralığında olduğu ifade edilirken, patlamalar sonrasında yaklaşık 50 çocuğun Manchester Arena'nın yanındaki otele sığındığı bildirildi.

        DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

        Dışişleri Bakanlığı'nın İngiltere meydana gelen terör saldırısına ilişkin yaptığı yazılı açıklama, şöyle:

        Birleşik Krallığın Manchester kentinde dün gece meydana gelen ve çok sayıda ölü ve yaralının olduğu terör saldırısını kuvvetle kınıyoruz. İnsanlıktan çıkmış varlıkların ve odakların düzenlediği bu tür kalleşçe saldırıların vahşeti ile acısını maalesef çok iyi bilip hisseden ülkemiz ve halkımız adına Birleşik Krallık ile halkına en derin taziyelerimizi sunuyoruz. Terör belasına karşı bu belayı üreten her türlü çevrenin kökünü her yerden kazımak için yakın dostumuz ve müttefikimiz Birleşik Krallık'la birlikte yürütegeldiğimiz kararlı ve etkin mücadeleyi omuz omuza sürdürmeye devam edeceğiz. Manchester'daki kalleş saldırıya vereceğimiz en iyi ortak cevap bu olacaktır."

        Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalınise, "Manchester'da yapılan terör saldırısını şiddetle kınıyor, hayatını kaybedenler için taziyelerimizi sunuyoruz." ifadesini kullandı.

        Öte yandan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Üniversitesi mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada Manchester'da gerçekleşen saldırıyı kınadığını ve Türkiye'nin İngiltere'nin yanında olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ