Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Donald Trump ile Papa Franciscus Vatikan'da buluştu
        1

        ABD Başkanı Donald Trump, Vatikan'da Papa Franciscus ile görüştü. Görüşme, Trump'ın Vatikan ziyareti kapsamında, Apostolik Saray'daki Papa'nın özel kütüphanesinde bulunan bir ofiste yapıldı.

        2

        Yarım saat süren ikili görüşmeden önce foto muhabirlerine poz veren Trump'ın gülümsemesine rağmen gergin olduğu, Papa'nın ise mesafeli yaklaşım gösterdiği dikkati çekti.

        3

        Trump, başkan adayı olduğu geçen yıl polemiğe girmekten kaçınmadığı Papa Franciscus ile bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu dile getirdi.

        4

        İkiliye daha sonra Trump'ın eşi Melania Trump, kızı Ivanka ile eşi Jared Kushner ve ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın aralarında bulunduğu 12 kişilik heyet katıldı.

        5

        Melania Trump'ın, görüşme sırasında siyah elbise giydiği ve tülden bir başörtüsü taktığı görüldü. Suudi Arabistan ziyaretinde başını örtmeyen Trump'ın Vatikan'da geleneklere uyarak örtünmesi dikkati çekti.

        6

        Görüşmede, Papa'nın, Trump'a iki yıl önce yayımladığı, iklim değişikliğiyle mücadele ve çevrenin korunmasına ilişkin "Laudato Si" genelgesi ile barışın simgesi zeytin dalı figürlü bir madalyon hediye ettiği bildirildi.

        7

        Trump'ın da Papa'ya Martin Luther King'in kitaplarını hediye ettiği belirtildi. Hediyeler karşılıklı takdim edilirken salonda bulunan bazı gazeteciler, Trump’ın barış madalyonunu alırken, "Barışı kullanabiliriz." dediğini aktardı.

        8

        Donald Trump, ziyareti kapsamında Vatikan Devlet Sekreteri Kardinal Pietro Parolin ile de görüştü, daha sonra Vatikan’ın tarihi Sistine Şapeli’ni gezdi.

        9