Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır'da İhvan yetkilileri terör listesinde alındı

        Mısır yönetiminin, aralarında Müslüman Kardeşler Teşkilatı (İhvan) Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii'nin de olduğu 118 kişiyi 3 yıllığına terör listesine aldığı bildirildi.

        Resmi Gazete'de, Kahire Ceza Mahkemesi'nin 24 Ekim'de Rabia Operasyonlar Odası davası kapsamında 51, başsavcı Hişam Berekat'a suikast düzenlenmesi davasında da 67 kişiyi 3 yıl boyunca terör listesine aldığı duyuruldu. Terör listesine alınanlar arasında Bedii'nin de olduğu kaydedildi.

        Yargı kaynakları, geçen ekim ayında alınan kararın Resmi Gazete'de bugüne kadar ilan edilmemesinin sebebinin, görülen davaların fazlalığı nedeniyle Ceza Mahkemesi'nin, kararın yürürlüğe girmesi için yetkili makamları geç bilgilendirmesi olduğunu ifade etti.

        REKLAM

        Savunma heyetinden İsmail Ebu Bereke ise AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ceza Mahkemesinin verdiği kararın temyize götürüleceğini belirtti. Ebu Bereke, söz konusu ilk davada sanıkların suçsuz olduğunun anlaşılmasına, ikinci davada da nihai kararın 10 Haziran'da verilecek olmasına rağmen sanıkların terör listesine alınmasına şaşırdığını dile getirdi.

        Giza Ceza Mahkemesi bu ay, 51 sanığın yargılandığı Rabia Operasyonlar Odası davasında, Bedii ile Rehberlik Konseyi üyeleri Mahmud Gızlan ile Husam Ebubekir'e 25'er yıl, diğer 15 kişiye 5'er yıl hapis cezası vermiş, 21'inin de beraatına hükmetmişti.

        Kahire Ceza Mahkemesi ise Başsavcı Hişam Berekat suikastı davasında yargılanan 67 sanık hakkındaki hükmün 10 Haziran'da okunmasına karar vermişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ