Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Amerika Trump: İngiltere Başbakanı Theresa May çok kızdı

        ABD Başkanı Donald Trump, ilk yurtdışı seyahatini tamamlayarak ülkesine döndü. Trump, ABD'ye dönmesiyle birlikte daha önce çok aktif bir şekilde kullandığı Twitter'ı yeniden aktif bir biçimde kullanmaya başladı.

        Pazar günü attığı tweetlerden birinde Manchester saldırısının ardından İngiltere ile yaşanan istihbarat krizine değinen Trump, "İngiltere Başbakanı May, Birleşik Krallık'ın ABD'ye Manchester saldırısıyla ilgili verdiği bilgilerin sızmasıyla ilgili çok kızdı. Bana tüm detayları verdi" ifadelerini kullandı.

        İngiltere'nin Manchester kentinde düzenlenen terör saldırısında 22 kişi hayatını kaybetmiş, 59 kişi de yaralanmıştı. Saldırının ardından İngiltere, kritik bilgilerin medyaya sızmasını gerekçe göstererek ABD ile istihbarat paylaşımını durdurduğunu açıklamıştı. Terör saldırısının ardından İngiliz polisinin saklamayı tercih etmesine rağmen olay yeri fotoğrafları ve saldırganın kimliği gibi detaylar ABD medyasında yer bulmuştu.

        REKLAM

        ABD istihbaratından medyaya sızan bilgiler ilk değil. Daha önce de özellikle Rusya soruşturmasına ait bilgiler ABD medyasına sızmış, ABD Başkanı Donald Trump istihbarat örgütlerinin bu sızıntıların kaynağını bulmaları gerektiğini söylemişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ