Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Londra polisinden ev baskınları: Silah sesleri duyuldu!

        Londra'da 7 kişinin ölümü ve 48 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan terör saldırısının ardından İngiliz polisi, sabah saatlerinde iki adrese baskın yaptı.

        İngiliz polisinden yapılan açıklamada, yerel saatle 4.15'te Newham ve Barking semtlerinde yapılan ev baskınlarında gözaltına alınan kişiler olduğu açıklandı ancak rakam verilmedi. Semt sakinleri ev baskınları sırasında silah sesleri duyduklarını ifade etti.

        İki adreste de arama yapıldığı ve çok sayıda suç materyali ile kanıt ele geçirildiği belirtildi. İngiliz polisi Pazar günü yaptığı baskınlarda da 12 kişiyi gözaltına almıştı.

        POLİS ŞEFİ: YEREL BİR TEHDİTLE KARŞI KARŞIYAYIZ

        Öte yandan BBC Radyo'ya konuşan Londra Polis Şefi Cressida Dick, İngiltere'de yaşanan son üç terör saldırısının yerel kaynaklı saldırılar olduğunu söyledi.

        REKLAM

        Dick açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "Son saldırıların tamamı, öncelikle yerel bir ağırlık merkezine sahipti. Önlediğimiz beş saldırı ve yaşanan üç saldırı oldu. Bunlardan bazıları şüphesiz uluslararası uzantılara sahipti. Yurtdışından gelen bir tehdit olup olmadığına her zaman bakacağız ancak şu an karşı karşıya kaldığımız tehdidin büyük oranda yurtdışından gelmediğini söyleyebilirim"

        Dick ayrıca, polisin Londra Köprüsü ve Borough Market'te yaşanan saldırıları gerçekleştiren teröristlerin kimliğini bildiğini ve 'operasyonel olarak mümkün olduğu zaman' kimliklerin açıklanacağını söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ