Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Diğer Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam Kaddafi serbest bırakıldı!

        2011 yılında Libya'da çıkan iç savaş sonucunda halk tarafından linç edilerek öldürülen Libya'nın eski lideri Muammer Kaddafi'nin en büyük oğlu Seyfülislam Kaddafi genel afla serbest bırakıldı.

        Libya'daki Zintan Askeri Konseyi ve Belediye Meclisi, Kasım 2011'den bu yana tutuklu bulunan devrik lider Muammer Kaddafi'nin oğlu Seyfülislam'ın serbest bırakılmasını kınadı. Askeri Konsey ve Belediye Meclisi tarafından sosyal medyada yayımlanan ortak açıklamada, Seyfülislam Kaddafi'nin "genel af yasası" gerekçesiyle serbest bırakılması, "şehitlere ihanet" olarak nitelendirildi.

        2011'DEN BERİ TUTUKLUYDU

        Açıklamada, tahliye işleminin yasal ve ahlaki sorumluluğunun, ihanete ortak olan herkese ait olduğu belirtildi.Tobruk merkezli Temsilciler Meclisi'ne (TM) bağlı General Halife Hafter güçlerinin yönettiği Zintan'daki silahlı gruplardan "Ebu Bekir es-Sıddık" Tugayı, dün kentteki cezaevinde Kasım 2011'den bu yana tutuklu bulunan Seyfülislam Kaddafi'nin serbest bırakıldığını duyurmuştu. Kaddafi güçlerine karşı savaşan Cebel Garbi (Batı Dağı) bölgesinden gelen aşiretlerden oluşan Zintan Askeri Konseyi, General Hafter ile aynı düzlemde hareket eden bir yapı olarak biliniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ