Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Son Dakika! Paris'te alarm: Cumhurbaşkanlığı Sarayı kapatıldı

        Fransa'nın başkenti Paris'in ünlü Champs Elysees meydanında akşam saatlerinde kısa süreli terör saldırısı paniği yaşandı.

        Champs Elysees meydanında, bir sürücünün, aracıyla bir jandarma minibüsüne çarpmasının ardından güvenlik güçleri alarma geçti.

        BFM televizyon kanalının polis kaynaklarına dayanarak verdiği haberde, jandarma aracına çarpan otomobilin alev aldığı ve sürücünün üzerinden silah çıktığı duyuruldu.

        SALDIRGAN ÖLDÜ, TERÖRLE MÜCADELE SAVCISI SORUŞTURMA BAŞLATTI

        AP'nin haberine göre, Fransa İçişleri Bakanlığı, Champs-Elysees saldırganının öldüğünü belirtti.

        İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Pierre- Henry Brandet, konu ile ilgili olay yerinde basına yaptığı açıklamada, "Bu olayla ilgili Paris Terörle Mücadele Savcısı ön soruşturma başlattı." dedi. Brandet, "Bunun bilinçli bir saldırı olduğu görülüyor." ifadesini kullandı.

        Öte yandan BFM televizyon kanalı, zanlının şüpheli terör listesinde olduğunu ve araç içinde gaz dolu şişe bulunduğunu duyurdu.

        Haberde, sürücünün bilinçli olarak jandarma minibüsüne çarptığı ifade edildi.

        OTOMOBİLİ İNFİLAK ETTİRMEK İÇİN HAZIRLANAN PATLAYICI MADDE BULUNDU

        Fransa İçişleri Bakanı Gerard Collomb, basına yaptığı açıklamada, eylemi saldırı girişimi olarak niteledi. Collomb, "Fransada bir kez daha güvenlik güçleri saldırının hedefi oldu." dedi.

        Fransız bakan, ölen kişinin aracında bir takım silahlar ve yine otomobili infilak ettirmeyi amaçlayan patlayıcı maddeler bulunduğunu bildirdi.

        Basına açıklama yapan polis kaynakları ise araçta, molotofkokteyli, bir tabanca ve bir kalaşnikof tüfek bulunduğunu bildirdi.

        Paris'te 13 Kasım 2015'te meydana gelen terör saldırılarının ardından ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti.

        REKLAM

        Geçen 14 Temmuz'da Nice kentinde düzenlenen ve 86 kişinini hayatını kaybettiği terör saldırısının ardından OHAL uygulamasının yeniden uzatılması kararlaştırılmıştı.

        Parisin Champs Elysees Caddesi'nde Türkiye'nin Kültür ve Tanıtma Müşavirliği'nin önünde nisan ayında düzenlenen saldırıda bir polis hayatını kaybetmiş, iki kişi yaralanmıştı. Saldırgan olay sırasında öldürülmüştü. Saldırıyı terör örgütü DEAŞ üstlenmişti.

        Harita
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ