Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Almanya'dan Erdoğan'ın korumalarıyla ilgili açıklama geldi

        Alman hükümetinden yapılan açıklamada 7-8 Temmuz'da Hamburg'da düzenlenecek olan G20 zirvesinde Erdoğan'ın Washington'da kavgaya karıştıklarını iddia ettikleri korumalarının gelmeyeceklerine emin oldukları, gelen korumaların da kavgaya karışmalarına müsaade etmeyecekleri belirtildi.

        Bild gazetesine konuya ilişkin açıklama yapan Hamburg polis müdürüMeyer, yeterli sayıda polis gücü bulunduğunu, zirve süresince böyle bir şey olmaması için dikkat edeceklerini söyledi. Herhangi bir durumda hemen müdahale edileceğine de belirten Meyer, "Böyle bir şeye müsaade etmeyeceğimizi bildirdik... Şayet birisi zor kullanacak olursa, gerçekten gözaltı dahil, tüm önlemleri alırız" ifadelerini kullandı.

        ALMAN HÜKÜMETİ O KORUMALARIN GELMEYECEĞİNDEN EMİN

        Pazar günleri yayınlanan haftalık Welt am Sonntag gazetesi, hükümet kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Türk tarafının verdiği isim listesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Washington ziyareti sırasında göstericilerle yaşanan arbedeye karışan ve ABD´nin tutuklama kararı verdiği korumaların adlarının bulunduğunu, Alman Dışişlerinin Türkiye´yi söz konusu korumaların zirveye gelmemesi konusunda uyardığını öne sürmüştü. Bugün konuya ilişkin Berlin´de açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Martin Schäfer, Alman Hükümetinin Cumhurbaşkanı Erdoğan´ın Washington'da kavgaya karıştıklarını iddia ettikleri korumaları G20 zirvesine gelmeyeceklerinden emin olduğunu söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ