Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Berlusconi: Geri döndüm!

        İlk turu 11 Haziran’da yapılan ve hiçbir adayın yüzde 50'nin üzerinde oy alamadığı 111 yerleşim yerinde belediyede dün ikinci tur için tekrar seçim yapıldı.

        Katılım oranının yüzde 46'da kaldığı seçimde25 büyük ilin 16’sında merkez sağ ittifakın adaylarının yarışı önde bitirirken seçimden önce 25 vilayetin 15’ini elinde tutan merkez sol ittifak ise sadece 6 yerde başkanlığı alabildi.

        Aldığı 16 ilin 12'sini sol partinin elinden alan Merkez sağda çatı partisi olarak kabul edilenForza Italia’nın (FI) Meclis Grup Başkanvekili Renato Brunetta ise bunun birlikte hareket eden merkez sağ için sakince kazanılmış olağanüstü bir başarı olduğunu söyledi.

        REKLAM

        "GERİ DÖNDÜM"

        Seçim sonuçlarının belli olmasının ardından "Geri döndüm" diyen Berlusoni, birlik olmaları halinde yapılacak ilk seçimdeiktidara gelebileceklerini söyledi.

        2018 yılının Mayıs ayında yapılması planlanan İtalya genel seçimlerinin bu sonuçların ardından daha erken yapılabileceği ve 80 yaşındaki Silvio Berlusconi'nin iktidara yakın taraf olduğu belirtildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ