Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Donald Trump ile Vladimir Putin Hamburg'da buluşacak

        Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Korgeneral H.R. McMaster, ABD Başkanı Donald Trump’ın, 7-8 Temmuz'da Almanya’nın Hamburg kentinde düzenlenecek G-20 Zirvesi sırasında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşeceğini bildirdi.

        Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında McMaster, Trump'ın gelecek hafta Avrupa'ya yapacağı ziyaretle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

        McMaster, bu ziyaret esnasında Trump ile Putin'in bir araya geleceğini teyit ederek, “Spesifik bir gündem yok. Gerçekten tamamen başkanın istediğini konuşacağı bir toplantı olacak.” dedi.

        Görüşmenin içeriği ile ilgili soruları yanıtlamaktan kaçınan McMaster, Rusya’nın ABD başkanlık seçimlerini etkilediği iddialarının gündeme gelip gelmeyeceği sorularına da cevap vermedi.

        REKLAM

        KREMLİN DE AÇIKLAMA YAPMIŞTI

        ABD Başkanı Donald Trump'ın göreve geldiği günden bu yana tartışılan Donald Trump - Vladimir Putin buluşmasıyla ilgili Kremlin'den açıklama yapılmıştı.

        İki liderin Almanya'nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 zirvesinde buluşmalarına ilişkin yapılan açıklamada, Trump ve Putin'in G20 zirvesinde her halükarda buluşacakları ancak ayrı bir ikili buluşmanın halen planlamadığı belirtilmişti.

        Çarşamba günü konuyla ilgili bir açıklama yapan Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov,"Görüşmenin gerçekleşeceğinden hareket ediyoruz, çünkü her iki başkan aynı zamanda aynı şehirde aynı binada olacak ve onların sohbet edemeyecek olması doğru olmaz, üstelik konuşulacak çok şey var. Öncelikle diyalogun normalleşmesini sağlamak lazım. Diyalogun Rusya ve ABD'nin temel çıkarlarına dayanması gerekiyor" ifadelerini kullanmıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ