Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Donald Trump'tan Katar çağrısı

        ABD BaşkanıDonaldTrumpile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi arasındaki telefon görüşmesinde Katar ile ilgili krizin ele alındığı bildirildi.

        Beyaz Saray'dan,Trumpile Sisi arasındaki telefon görüşmesine ilişkin yazılı bir açıklama yapıldı.

        Açıklamada, başkanlık uçağı Air Force One ile Almanya'ya giderken yolda Sisi'yi arayanTrump'ın, Katar ve bazı Arap ülkeleri arasındaki kriz hakkındaki son gelişmeleri değerlendirdiği belirtildi.

        YAPICI MÜZAKERE ÇAĞRISI

        "BaşkanTrump, anlaşmazlığın çözümü noktasında tüm tarafları yapıcı bir şekilde müzakereye çağırdı." ifadesinin kullanıldığı açıklamada, Riyad Zirvesi'nde alınan, terörizmin finansmanının durdurulması ve aşırılıkçı ideolojilerin itibarsızlaştırılması kararlarına bağlı kalınmasının vurgulandığı da kaydedildi.

        REKLAM

        Açıklamada,Trumpile Sisi'nin, Kuzey Kore tehdidine yönelik son durumu da ele aldığı ve bu ülkeye karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararlarının tamamıyla uygulanması gerektiğine işaret edildi.

        7-8 Temmuz tarihlerinde Almanya'nın Hamburg kentinde yapılacak G-20 Zirvesine katılacakTrump'ın, burada birçok devlet ve hükümet başkanı ile görüşmeler yapması bekleniyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ