Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gorbaçov'dan Trump ve Putin'e 1986 hatırlatması

        Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ninson lideriMikhailGorbaçov, ABD Başkanı DonaldTrumpve Vladimir Putin'in G20 sürecindeki görüşmeleriyle ilgili açıklama yaptı.1986'da Ronald Reagan ile görüşmesini hatırlatan Gorbaçov,iki lideringeniş kapsamlı bir gündem oluşturmalarıgerektiğini söyledi.

        Gorbaçov, Rusya Devlet Ajansı'na yaptığı açıklamada Hamburg'daki görüşmenin 1986'daReykjavik'te yapılan ve ABD – Rusya ilişkilerini önemli ölçüde geliştiren Gorbaçov - RonaldReagan görüşmelerini feyz alarak yapılması gerektiğini söyledi.

        REKLAM

        Toplantının gerçekleşmesinin güzel bir gelişme olduğunu belirten Gorbaçov,1986'da olduğunu gibi liderlerin bu konuya etki etmesini ve ilişkilerin iyileştirilmesi gerektiğini savunurkenmüzakere masasında her şeyin konuşulması gerektiğini ve tek bir madde için değil bütün konuların konuşulduğu genişkapsamlıbir görüşme yapılmasıgerektiğinin altını çizdi.

        11-12 Ekim 1986'daReykjavík'tegörüşme yapan döneminABD Başkanı Ronald Reaganve SovyetSosyalist Cumhuriyetler Birliği'ninlideriMikhailGorbaçov, görüşmede silahların denetimi konusu görüşülmüştü. ABD'nin Yıldız Savaşları projesinden taviz vermemesi sebebiyle netice alınamamıştı fakat bu görüşmelerdeki ilerleme sonrasında ABD ile SSCB,orta menzilli füzelerin imhası için antlaşma imzalamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ