Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 15 Temmuz dış basının manşetlerine taşındı

        15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nünTürkiye genelinde yapılan anma törenleri dış basın manşetlerinde yer alırken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözlerine vurgu yapıldı.

        TheGuardiangazetesi15 Temmuzile ilgilihaberinde, "Erdoğan darbe girişiminin yıl dönümünde idam cezasına destek verdi"başlığını kullandı.Gazete, yüz binlerce insanın 15 temmuz gecesi 36 kişinin öldüğü, eski adıyla Boğaziçi Köprüsü'ndeki anma törenine gittiğini yazdı.

        Wall StreetJournalgazetesi,"Uzlaşmazlıklar sürerken Türkiye darbe girişiminin yıldönümünü kutluyor" manşetiyle haberi verirkenTürk yetkililerin15Temmuz'unyıldönümü nedeniyle birliği ve demokrasiyi güçlendirmeyi amaçlayan ulusal törenlere katıldığınıbelirtti.

        REKLAM

        Daily Mail gazetesi ise,Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ulusal birlik yürüyüşü sonrası köprüde buluşan on binlerce kişiye İstanbul'da konuştuğunu belirterek "Ülkeye yapılan ilk saldırı 15 Temmuz darbesi girişimi değil ve son olmayacak" sözleri ön plana çıkarıldı. Erdoğan'ın ülkeyi etkileyen bir dizi terör eylemine atıfta bulunduğunu belirten gazete, "Bu nedenle, öncelikle bu hainlerden başlarını koparacağız." sözlerinin altını çizdi.

        Independentgazetesi, 15 Temmuzbaşarısız darbe girişiminin anma törenlerinin şehitler anısına yapılan anıtın açılışıyla başladığını belirtirken miting ve yürüyüş yapıldığını yazarkenCumhurbaşkanı Erdoğan'ın, darbe girişimi gecesi saldırıya uğrayanTBMM'nin bombalanma saatinde konuşma yaptığının altını çizdi.

        New York Times gazetesi, 15 Temmuz'la ilgili haberini"Başarısız darbe girişiminin ardından Türkiye'de geçen gizemli bir yıl" başlığıyla verirkendarbe girişimininCumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ıgüçlendirdiğini veçağdaş Türk hayatında derin bir etki bıraktığını yazdı.

        BBC kanalı15 Temmuzhaberinde,"Türkiye'de darbe girişiminin yıldönümünde Erdoğan ülkeyi savunanları selamladı" manşetini atarkenCumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nde duygusal bir konuşma yaptığı yazdı. BBC,Erdoğan'ın, "O gece onların karşılarına dikilen vatandaşlarımızın silahları yoktu. Halkımızın ellerinde sadece bayrağı vardı. En önemlisi halkımızın o gece imanı vardı" sözlerinin altı çizildi.

        REKLAM

        TheTelegraphgazetesiCumhurbaşkanı Erdoğan'ın 15 Temmuz anma törenlerindeki konuşmasındaki, "darbecileri tek tip giysi ile mahkemeye çıkaralım" sözlerini manşete çıkardı.

        El Cezire televizyonu ise 15 Temmuz ile ilgili haberini" 2016'daki darbe girişiminin yıldönümünde büyük mitingler düzenlendi" ifadeleriyle verirken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul ve Ankara'dakikonuşmalarındaon binlercekişiye hitap ettiğini yazdı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ