Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 'Trump gitmeli' protestoları devam ediyor

        Faşizme karşıtı "RefuseFascism" grubuüyeleri, Atlanta, Boston, Chicago, Los Angeles, New York, Phoenix,Portland, Seattle ve Washington gibi ülkenin 15 büyük kentindeTrump'ınMüslümanlara, kadınlara ve siyahi Amerikalılara yönelik tutumunu protesto etti.

        NewYork'takiprotestoda,TrumpTowerönünde toplanan göstericiler, daha sonra buradan Times Meydanı'na ve 9'ncu caddeye doğru yürüdü.

        Yürüyüş sırasında hep bir ağızdan "Trump'ahayır, FaşistAmerika'yahayır" diye bağıran protestocuların taşıdıkları dövizlerde, "Trump/PenceRejimi Gitmeli!", "Hayır! İnsanlık adına Faşist birAmerika'yıreddediyoruz!", "Bütün dünya izliyor" gibi ifadeler yer aldı.

        REKLAM

        Faşizm karşıtı grup, gösterilerle ilgili açıklamasında,Trump-Penceyönetiminin göçmenlere,Müslümanlara, fakirlere, medyaya, çevre konularına, LGBT toplumuna, siyahi Amerikalılara ve protesto hakkına karşı faşist saldırılarını her gün artırdığını kaydetti.

        LosAngeles'ınHollywood bölgesindekiTrumpkarşıtı gösterinin yanında,Trumpdestekçileri de bir gösteri düzenledi.

        Gösteride, iki grup arasında olaylar yaşanırken, bazı protestocular hafif şekilde yaralandı. Polis 3 göstericiyi gözaltına aldı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ