Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Mescid-i Aksa ibadete açıldı

        İsrailpolisinden yapılan açıklamada, Mescid-i Aksa'nın kapılarını kademeli olarak açılacağı ve Müslümanların ilk etaptaAksa'nınAslanlı Kapısı'na (El-Esbat) kurulan metal dedektörlerinden geçirilerek içeriye alındığı belirtildi.

        "Mescid-i Aksa Vakfı yetkilileri ve namaza gelenlerin Harem-i Şerif'e girmeye başladığı" kaydedilen açıklamada, "Girişlere yaş sınırlaması getirilmedi. Harem-i Şerif'in diğer kapıları da karar gereği kademeli olarak açılacak." denildi.

        METAL DEDEKTÖRÜ UYGULAMASINA TEPKİ

        Öte yandan aralarındaMescid-i Aksa Vakfı Müdürü Ömer el-Kisvanive Kudüs Yüksek Vakıf Konseyi Başkanı ŞeyhAbdulazim Selheb'inde bulunduğu bazı Müslümanlar, İsrail'in bu uygulamasını protesto etti ve aranarakAksa'yagirmeyi reddetti.

        REKLAM

        İsrail polisi Harem-i Şerif'in kademeli olarak açılacağının açıklamasının ardından bu sabah üç gündür kapalı tuttuğuMescid-i Aksa'nınkapılarına metal aramadedektörleriyerleştirmişti.

        İsrail BaşbakanıBinyaminNetanyahu'nunofisinden dün yapılan yazılı açıklamada, "BaşbakanNetanyahu, durumu değerlendirmek amacıyla İsrail Kamu Güvenliği Bakanı, Emniyet Genel Müdürü, İç İstihbarat ServisiŞin-Bet ve Kudüs Polis Bölge Müdürü ile yaptığı telefon görüşmelerinde, Harem-i Şerif'in yarın öğle saatlerinden itibaren kademeli olarak Müslümanlara, ziyaretçilere ve turistlere açılması kararı aldı." denilmişti.

        İşgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunanMescid-iAksa'nınkapılarına metaldedektörlerininyerleştirileceğine işaret edilen açıklamada, "Aynı zamanda Harem-i Şerif'in kapılarına X-ray cihazları ile Harem'in dışına çevreyi gözetleme amacıyla kameraların yerleştirilmesi kararı alındı." ifadelerine yer verilmişti.

        İsrail polisi, 14 Temmuz Cuma günü sabah saatlerindeMescid-iAksa'dasilahlı saldırıda bulunduğunu iddia ettiği 3 Filistinliyi öldürmüş, olayda yaralanan 2 İsrail polisinin ise kaldırıldıkları hastanede öldüğünü açıklamıştı. Açıklamada,Mescid-i Aksa'nın kapılarının kapatıldığı ve Kudüs Bölge Polis Müdürlüğü'nünAksa'danamaz kılınmasına izin vermeyeceği belirtilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ