Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Fransa Genelkurmay Başkanı istifa etti!

        Fransa Genelkurmay Başkanı Pierre de Villiers istifa etti.

        Le figaro'nun istifa metnini yayınladığı Pierre de Villiers, "Göreve atandığımdan bu yana Fransa ve Avrupa üzerindeki tehtidleri azaltacak bir model üzerine çalıştım. Bu büyüyen misyonlar karşısında, bunları sağlamak için gerekli yetenek ve bütçe gerekli.Ülkeme ve siyasi otoriteye büyük bir sadakat içerisinde davrandım.Bu görevin tam şeffaflık içerisinde yapılması ve özel olarak çekincelerimden bahsetmen gerektiğinin görevim olduğunu hissettim.Mevcut koşullar altında Ordu'nun sürekliliğinin Fransa ve Fransızları garanti altına alabileceğini ve ülkemin bugün ve yarınlarını destekleyeceğini düşünmüyorum. Bu nedenle kabul edilen istifamı sundum. 43 yıldır askerlik yapıyorum ve görevdeki arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Benden sonra bu göreve gelecek kişi de Fransa misyonlarına uygun hareket edecektir. Benim için önemli olan son nefesime kadar Fransa'nın askeri başarısıdır." şeklinde konuştu.

        REKLAM

        Fransızların ulusal Bastille Günü'ndekonuşan Cumhurbaşkanı Macron ordu mensuplarına, "Sizin reisiniz benim. Ordunun ve vatandaşlarımın önünde aldığım kararların arkasında durmasını bilirim. Kimsenin baskısı ve yorumuna ihtiyacım yok" diyerek Villiers'ecevap vermişti.

        Özellikle bütçe konusu olmak üzere birçok konuda fikir uyuşmazlıkları içerisinde olanikilinin arası, Meclis'tekiSavunma komisyonugörüşmelerinde CumhurbaşkanıMacron'unordu giderlerini850 milyonEuroazaltılması fikrineVilliers'inkesinlikle katılmamasısonucu epey açılmıştı.

        61 yaşındaki General Pierre de Villiers, 2014 yılının Şubat ayından bu yana Fransa Genelkurmay Başkanlığı görevini yürütüyordu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ