Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Filipinler Cumhurbaşkanı Duterte: Oxford Üniversitesi mi? Orası aptal insanlar için

        Filipinlerinsert sözleriyle tanınan CumhurbaşkanıRodrigoDuterte, şimdi de dünyanın en ünlü üniversitelerinden biri olan OxfordÜniversitesi hakkında söyledikleriyle dikkat çekti.

        Telegraph'ın haberine göre, üniversite tarafındanDuterte'ninsosyalmedyadaki popülaritesini artırmak için bir siber orduya ödeme yaptığını iddia eden bir çalışma yayınladıktan sonraOxford Üniversitesi'ni"Aptalinsanlariçin" olarak niteledi.

        REKLAM

        "Askerler, Troller ve Sorun yaratanlar:Organize Sosyal Medya İşlemlerinin Küresel Bir Envanteri" adlı28 farklı ülkedeki siyasi partilerin ve adaylarının parti mesajlarını yaymak ve sosyal medya takipçilerini arttırmak için kullanılan stratejilerin incelendiği çalışmadaDuterte'ninde raporu yayınlandı.

        Duterte'nin2016yılındakibaşkanlık seçimleri döneminde kendini savunmak, fikirlerini yaymak ve takipçilerini arttırmak için 150.000Sterlinödediğiniiddiaeden çalışmaya cevap verenDuterte, sosyal medyaya para ödediğini kabul ederken bunun sadece seçim döneminde olduğunu, seçildikten sonra böyle bir şey yapmadığını söyledi.

        "Artık ihtiyacım yok. Saldırılarakarşıkendimisavunmamgerekmiyor." şeklinde konuşanDuterte,"Oxford Üniversitesi mi? Orası aptalinsanlariçin bir okul." Dedi.

        EskiDavaoBelediye Başkanı olanDuterte, 2016 yılında uyuşturucu kaçakçılığını hedef alan bir mesajla Filipinlerseçimlerini kazanırkenseçimlerdensonra uyuşturucu sattığına yönelik suçlanan insanlara yargısız infaz yaptırdığına daireleştiri almıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ