Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Kredi kartı borcunu ödememek için yüzünü değiştirdi

        Çin'in resmi haber ajansıXinhua'nınhaberine göre Çin'inWuhanşehrinde yaşayan 59yaşındakiZhuNajuanadlı kadın3.71 milyon dolarlık kredi kartı borcu nedeniyle estetikle yüzünü değiştirdi.

        Telegraph'ın haberine göre Çin'dekurulmak istenen "kreditoplumu"nunkarşılaştığı zorluklarınvurgulandığıdavada,Polis memurlarınınXinhuahaber ajansına aktardıklarına, 56 yaşındakiZhuNajuanadlı kadını tutukladıktan sonra şaşkına döndüklerini belirtti.

        REKLAM

        Çin 'in güneydoğusundakiShenzhenşehrine kaçan ve orada yakalanan kadının 30'lu yaşlarda göründüğünü ve fotoğraflarından çok farklı olduğunu belirten polis yetkilileri, kadınındiğer insanların kimlik kartlarını ülkenin dört bir yanında trenle seyahat etmek için kullandığını belirtti.

        Borçlu olduğu bankaların kartlarıyla son olarak estetik ameliyat olan kadının kartları daha sonra kullanmadığı belirtildi.

        Ülkede hükümet tarafından bireylerin daha fazlakredikullanması istenirken geçtiğimiz yıl Çin'dehane halkıborcunun gayrisafi yurtiçi hasılanınyaklaşıkyüzde50'sine ulaştığı tahminediliyor. Bu rakamın da on yıldan daha kısa süre içerisinde iki katına çıktığı ifade edildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ