Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya 250 milyon yıllık 'deniz canavarı' fosili bulundu

        ABD'deki Nevada Çölü'nde yapılan kazılar sonucunda büyük beyaz köpek balığı gibi beslenen 250 milyon yıllık fosil bulundu.

        "Deniz canavarı" olarak adlandırılan canlının üç sıra keskin dişlere sahipolduğu açıklanırkenaraştırmayı yürütenPaleontolog Dr CarloRomanotarafından yapılan açıklamada, bulunan canlının büyük beyaz köpek balığıgibi hızla yüzüp avını keskin dişleriyle parçalayıp beslendiğibelirtildi.

        Yapılan kemik tespitine göre 250 milyon yıllık olduğu belirtilen canlının cinsininsoyutükenmiş olan"Birgeriaamericana" olduğu belirtildi.

        REKLAM

        Fosilin, 250milyonyıl önceDünya'daki en kurak yerlerden biri olan Ölüm Vadisi'ndesıcak birokyanus varken yaşadığı tahmin ediliyor.

        Paleontologlartarafından 1 milyon yıl önce tamamen soylarının tükendiği belirtilen"Birgeriaamericana"cinsi balıkların acımasız yapıları ve yaklaşık 26 santimetrelik çeneleriyle avlarını rahatça yutabildikleri tahmin ediliyor.

        DrRomano yaptığı açıklamada,"Nevada'nındoğusundakiElkoCountybölgesindekişaşırtıcı bulgu, şimdiye kadar ABD'de keşfedilen ve tamamıyla korunmuş omurgalı kalıntılarındanen iyisi"şeklinde konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ