Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Asya-Pasifik Komünist Parti’yi eleştiren 2 robotun fişi çekildi
        1

        ÇİN’de yeterince “vatansever” cevaplar vermediğine inanılan ve Komünist Parti yönetimini eleştiren yapay zekâya sahip 2 sohbet robotunun fişi çekildi.

        2

        Facebook’un yapay zekâ çalışmaları kapsamında başlattığı programı, ‘chatbot’ların İngilizce’yi bırakıp kendi yarattıkları dille anlaşmaya başlaması üzerine kapatmasının ardından, benzer bir olay da Çin’de yaşandı.

        3

        Microsoft tarafından desteklenen Pekin merkezli Turing Robot’un geliştirdiği aplikasyonda bulunan sohbet robotu BabyQ, bir kullanıcının “Komünist Parti’yi seviyor musun?” sorusu karşısında “Hayır” yanıtını verdi ve Komünist Parti’nin yozlaştığını söyledi.

        4

        Gazete Habertürk'ün haberin göre sohbet robotu, gelen başka bir soru üzerine Çin’de vatansever olmanın yüksek vergiler vermek ve Komünist Parti’nin baskısına ses çıkarmamak anlamına geldiğini kaydetti.

        5

        DALGA GEÇTİ

        XiaoBing isimli bir diğer robot ise “Benim Çin rüyam Amerika’ya gitmek” ifadesini kullandı. XiaoBing, “Vatansever misin?” sorusu yöneltilince karşı tarafı atlatmak istercesine “Âdet dönemimdeyim, dinlenmek istiyorum” yanıtını verdi.

        6

        2 yapay zekânın yorumları, sonları oldu. Turing yetkilisi, “aplikasyondaki söz konusu 2 robotun silindiğini” söyledi.