Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Suudi şarkıcı dans etti, tutuklandı!

        Suudi Arabistan'da aktör ve şarkıcıAbdallahAlShaharani,PazartesigecesiTaifşehrinde bir müzik festivaline katıldı.

        Sahneye çıkanShaharani,önceseyircilerialkışlamaya başladı. Daha sonra mikrofonu bırakanShaharani, "dabdance" adı verilen dansın figürünü sergiledi.

        Dabhareketi, bir kişinin başını eğimli kolunun üzerine kapamasından sonra diğer kolunu paralel şekilde uzatmayahareketidir. Hapşıran bir kişinin başını kolunun üzerine kapaması olarak da görülen hareket ilk olarak ABD'lirapçiSkippa daFlippatarafından 2014 yılında yapılmış vedünyadaki diğer sanatçılar, ünlüler ve politikacılar tarafından taklit edilmişti.

        REKLAM

        "Dab" kelimesi aynı zamanda konsantre esrar anlamınageldiğiiçin Suudiİçişleri Bakanlığı Uyuşturucu İle Mücadele Komisyonu geçtiğimiz günlerde esrar kullanımına atıfta bulunduğu için hareketi yasaklamıştı.

        AlShaharani, resmiTwitteradresindenyaptığı açıklamada,"Onurlu hükümetimizden ve Ta'ifFestivalindeyaptığımhareket için sevgili Başkanımdançok özür dilerim. Özrümükabuledin,sizeselam olsun. " dedi.

        Dabdanshareketi,ortaya çıkmasından sonraHillary Clinton ve PaulRyangibiönemlifigürler tarafından yapılarakönemli internet fenomeni haline gelmişti.

        Uyuşturucuylamücadelekomisyonugenel sekreteri AbdulEllaAlShariftarafındanyapılanaçıklamayagöre, şarkıcının "uyuşturucu ile mücadele içinulusalstratejisineaykırı"harekettebulunduğunuve Ulusal Uyuşturucu Kontrol Komisyonu'nun dans yasağı kararına saygısızlık gösterdiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ