Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İspanya'nın Cambrils bölgesinde ikinci terör saldırısı girişimi

        Barcelona'nın La Rambla bölgesindeki saldırının ardından ikinci bir terör saldırısı, Barcelona'dan yaklaşık 120 km uzaklıkta bir kıyı kasabası olan Cambrils'de gerçekleşti.

        Bir araç Cambrils bölgesindeki sahil yolunda yayaların üzerine araç sürdü.

        Katalonya yerel polis kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Barcelona'da dün öğleden sonra yapılan ve 13 kişinin yaşamını yitirdiği terör saldırısının hazırlayıcıları oldukları ve benzer bir saldırı girişimine daha hazırlandıkları belirtilen 5 şüpheli, Katalonya bölgesindeki turist yerleşim yerlerinden Cambrils'te sabaha karşı çıkan çatışmada etkisiz hale getirildi.

        Cambrils'teki şüphelilerin 4'ünün tek bir polis memuru tarafından öldürüldüğü belirtildi.

        Polis, saldırganlardan patlayıcı kemerlere benzeyen şeyleri giydiklerini ve "Cambrils'teki teröristlerin vurularak öldürüldükleri ve Barcelona'daki terör saldırısıyla bağlantılı olabileceği" söyledi. Cambrils'teki saldırının 'terör saldırısı' olduğunu ve saldırganların vurularak öldürüldüğünü doğruladı. Saldırganların Barcelona kentindeki saldırı ile ilgileri olduğu kaydedildi. Katalan polisi sözcüsü, Cambrils'te düzenlenen operasyonda 5 saldırganın öldürüldüğünü açıkladı. Olayda 6 sivil ve 1 polis memuru yaralandı.

        Yaralılardan birinin durumunun ciddi olduğu belirtildi.

        AA'nın haberine göre;Polis, öldürülen kişilerin Barcelonadaki saldırı ve Alcanar kentinde akşam saatlerinde bir evde yaşanan patlamayla bağlantıları olduğu varsayımı üzerinde durduklarını ifade etti.

        Ayrıca şüphelilerin üstünde intihar yeleği bulunup bulunmadığının araştırıldığı ve kontrollü patlatma yapılmasının planlandığı duyuruldu.

        Barcelonanın yaklaşık 200 kilometre güneyinde Alcanar kentinde bir evdeki patlamada bir kişi ölmüş, polis, patlamanın Barcelona saldırısıyla ilgili olduğunu açıklamıştı.

        Harita
        REKLAM

        Barcelona'da dün bir minibüs kalabalığın arasına dalmıştı, 13 kişi hayatını kaybetmiş, 100 kişi yaralanmıştı. Terör saldırısını DEAŞ üstlenmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ