Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Lady Diana 20 yıl geçse de unutulmadı!
        1

        Lady Diana, ölümünün 20'nci yılında torenle hatırlandı. Kensington Sarayı'nda düzenlenen tören sonrasu halk, Diana için sarayın önüne çiçekler bıraktı. Gazete Habertürk'ün haberine göre çocukları Prens William ile eşi Kate ve Prens Harry de Diana anısına dikilen özel anı bahçesini gezdi.

        2

        1- Diana Frances Spencer 1 Temmuz 1961'de doğdu.

        3

        2- 16'sında tanıştığı Prens Charles'la 1981'de evlendi. Televizyonlardan naklen yayınlanan düğünü dünya çapında 750 milyon kişi izledi.

        4

        3- Kraliyet ailesi adına görevler yürüten, yardım kuruluşları için çalışan Diana, önce ingiliz halkı, daha sonra tüm dünya tarafından sempati duyulan bir isim oldu.

        5

        4- Prenses Dİana 1984'te de ikinci oğlu Harry'yi kucağına aldı.

        6

        5- 1980'lerin sonunda Prens Charles ve Prenses Diana'nın birlikte görüldüğü anlar azaldı ve daha sonra ayrı yaşadıkları öğrenildi.

        7

        6- 1992'deki boşanmanın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra Diana, evliliklerinin eski eşi Prens Charles'ın hala eşi olan Camilla ile ilişkisi yüzünden bittiğini açıkladı. Diana o dönem, "Evliliği 3 kişi yürütmek zordu" dedi.

        8

        7- Prenses Dinana, cemiyet hayatı ve ünlülerle olan yakın ilişkisinin yanı sıra kendi çalkantılı aşk hayatıyla da dünya basının takip ettiği bir isim haline geldi. Attığı her adım olan olan 36 yaşındaki Diana'nın 1997'de Mısırlı milyarder sevgilisi Mohammed (Dodi) al-Fayed ile Fransa'daki tatili de gazetelerin ilk sayfalarındaydı.

        9

        8- 31 Ağustos 1997'de Paris'teki Ritz Hotel'den özel şoförleri eşliğinde ayrılan çift, paparazzilerin markajına takıldı. Diana'nın bulunduğu araç, gazetecilerden kurtulmaya çalışırken yaptığı hız nedeniyle kaza geçirdi. Kazada Prenses Diana ve sevgilisi Dodi ve şoför hayatını kaybetti, korumaları ise araçtan tek sağ kurtulandı.