Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya TOPRAKLARINIZI TERK EDİN

        Irak Devlet Başkanı Celal Talabani’ye bağlı Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin internet sitesi. İran ordusunun Kuzey Irak’taki köylere “sınır ötesi” için tehdit mektubu gönderdiğini iddia etti.

        Kürdistan Yurtseverler Birliği’nin (KYB) internet sitesinde yer alan haberde, İran’ın sınır köylerinin en kısa sürede boşaltılması için köylülere tehdit mektubu gönderdiğini savundu. İran ordusunun köylere gönderdiği mektupta, "Düşmanımız Amerika'nın güvenliğimizi bozmak amacıyla kışkırttığı çevrelere yönelik hava destekli kara operasyonu düzenleyeceğiz" ifadelerinin yer aldığı savunuldu.

        Haberde, mektubun Kürtçe'nin Soranca lehçesiyle yazıldığı mektupta şunların yazıldığı öne sürüldü:

        “Büyük Allah Adına

        Şerefli ve Kahraman Irak Kürdistan Halkı;

        İran İslam Cumhuriyeti, katil Saddam döneminde dahi her zaman Irak Kürdistan halkının kardeşi ve ülkemiz de sizlerin sığınak mevzisi olmuştur. Şimdi de, başta Amerika olmak üzere bir çok büyük dünya devleti, Kandil ve Hınere bölgelerine ajan ve işbirlikçi göndererek sınırlar üzerinde güvenlik ve asayişi ayaklar altına almak istiyorlar.

        Sadece sınırın diğer tarafından değil, zira sınırın bu tarafında da bölge halkına zor ve zülüm uygulamıyorlar. Amerikan'ın istemi üzerine plan ve çeteciliği geliştiriyorlar. İran İslam Cumhuriyeti de bu planlara karşı güvenlik ve istikrarın sağlanması için bunların bulunduğu bölgeleri bombalamaktadır. Sınırlar üzerinde güvenlik ve istikrarın sağlanması için sizlerden yardım talep ediyoruz. Sınırdaki halka, Bunlara karşı havadan ve karadan operasyon başlatmamız an meselesi olduğunu bildiriyoruz. Can güvenliğiniz için bölgeyi bir an önce boşaltmanızı istiyoruz".

        ANKA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ