Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Komşuda yangın dehşeti

        Yunanistan'ın Mora yarımadasındaki Areopoli ve Zaharo bölgeleri ve yakınlarında dün çıkan orman yangınlarında ölenlerin sayısının 30'a yükseldiği bildirildi.

        Yunan basın-yayın organları, dağlık yangın alanından kaçmak isterken gerek araçlarında, gerekse evlerinde mahsur kalan çok sayıda kişinin yaşamını yitirdiğini, bunlardan 30'unun cesedine ulaşıldığını duyurdu.

        İtfaiyenin girmeyi başardığı köylerde gruplar halinde yaşamını yitirmiş insanlara rastlandığını, bunların büyük bölümünü çocuk ve kadınların oluşturduğunu kaydeden basın-yayın organları, onlarca kişinin kayıp olduğunu, bu çerçevede ölü sayısının yükselmesinden büyük endişe duyulduğunu belirtti.

        Yangınların hava ve karadan söndürülmesi çalışmalarının devam ettiğini, ancak yangınların hala kontrol altına alınamadığını duyuran televizyonlar, yaralanan onlarca kişinin hastanelere kaldırıldığını da kaydetti.

        Televizyonlar, Yunanistan genelinde son 48 saat içinde, çoğunluğu Mora yarımadasında olmak üzere 170 orman ve çalı yangını çıktığını da belirtti.

        Milliyet

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ