Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Önce dişinizi fırçalayın, sonra şehit olun

        Babası din öğretmeni

        İngiliz The Observer gazetesinin haberine göre Filistinlilerin, geçen hafta elektrik kesintilerinden dolayı uydu yayınlarıyla bağlantıları kesilince, geriye izlemek için bir tek Hamas'a bağlı El Aksa televizyonunun programları kaldı. Bunların arasında en dikkat çekici olan ise babası din öğretmeni olan 11 yaşındaki Sara Berhun'un, çocuklara İsrail'e karşı şiddet uygulamalarını öğreten "Farfur" adlı Miki fareyle birlikte yaptığı ve her cuma günü canlı olarak yayımlanan programı. Programa türbanıyla çıkan 11 yaşındaki Sara, misyonunu şöyle anlatıyor:

        "Herkese İslam dininin ne kadar kolay olduğunu ve Batı'daki insanlara eğer İslama dönerlerse ne kadar iyi bir yerde olacaklarını anlatmak istiyorum. Tüm dünyaya bizim terörist veya düşman olmadığımızı anlatmak istiyorum."

        Programında kendisini arayan çocuklarla konuşan Sara, çocuklara "Siyonist işgale karşı direneceğiz, teslim olmayın, Yahudiler suçlular ve düşmanlarımızdır, onları topraklarımızdan atmalıyız" gibi öğütler veriyor. Annesiyle konuştuğu bir programda "büyüyünce doktor veya şehit" olmak istediğini söyleyen Sara, annesinin "Hayır, şehit olmak istemezsin" sözü üzerine ise araya girip "Hayatı seviyoruz, ama şehit olmaktan da mutluluk duyarız" diyor.

        Sara, programı arayan bir çocuğun söylediği bir şarkıda geçen, "Teslim olmak istiyoruz" sözleri üzerine de "Esra, bu güzel bir şarkı değil, neden böyle söylüyorsun? Biz teslim olmak istemiyoruz, düşmana karşı direnmek istiyoruz. Gördün, Yahudiler Farfur'u şehit ettiler (Farfur bir bölümde ölmüştü)" diye konuşuyor.

        Programı arayan 3 yaşındaki bir kız çocuğu ise, "Yahudilerden hoşlanmıyoruz, çünkü onlar köpekler" diyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ