Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya '11 Eylül CIA ve Mossad'ın işi'

        Eski Cumhurbaşkanı Francesco Cossiga İtalya'nın en itibarlı gazetelerinden Corriere della Sera'ya verdiği mülakatta, “Ön safta İtalyan merkez solu olmak üzere, Amerika ve Avrupa'nın bütün demokratik unsurları gayet iyi biliyor ki bu feci saldırılar (11 Eylül saldırıları) CIA ve Mossad tarafından, Arap dünyasını suçlamak ve Batılı güçleri Irak ve Afganistan'a müdahaleye tahrik etmek için planlanıp gerçekleştirildi” dedi. El Kaide lideri Üsame bin Ladin'in saldırıyı 'itiraf ettiği' video kaydıyla ilgili kuşkularını da dile getiren Cossiga, bu nedenle 'tahrifatın ustası' Silvio Berlusconi'ye ne İtalyan Cumhurbaşkanlığı ne de merkez solun temsilcilerinden tek bir dayanışma kelimesi gelmediğini” söyledi.

        SALDIRILAR UZMANLIK ESERİ

        Cossiga, 11 Eylül'le ilgili ilk şüphelerini 2001'de araştırmacı Webster Tarpley'e şöyle açıklamıştı: “Saldırıların arkasındaki akıl son derece sofistike olmalı. Sadece fanatik kamikazeler devşirecek kadar değil, aynı zamanda yüksek uzmanlık düzeyinde personele sahip olacak kadar büyük imkanları da olmalı. Bir tek şey ekleyeyim: Bu saldırılar radar sistemine ve uçuş güvenlik elemanları arasına sızılmadan gerçekleştirilemez.

        ABD-GLADİO BAĞLANTISI

        Açık sözlülüğüyle tanınan Cossiga, 60, 70 ve 80'lerde Avrupa'daki bombalama olaylarından sorumlu tutulan ve temel uzmanlık alanı ülkelerdeki yerel politik muhalefetin üzerine yıkılacak eylemler gerçekleştirmek olan NATO himayesindeki Gladio örgütünün varlığını ifşa ederek yapılanma içindek rolünü de itiraf etmişti İfşaatlarıyla İtalyan siyasi düzenini rahatsız eden Cossiga, 1992'de istifa etmek zorunda kalmıştı. Cossiga'nın beyanları, 2000 yılında İtalya Parlamentosu'nun Gladio ile ilgili soruşturmasına da katkı sağlamış ve bu soruştuma sırasında saldırıların ABD istihbarat birimlerinin gözetiminde olduğuna dair kanıtlar ortaya çıkmıştı.

        İtalya'da saygın bir isim

        Hayat boyu senatör ve bir hukuk profesörü olarak İtalya'da saygın bir isim olan Cossiga, önce Temmuz 1983'te İtalyan senatosuna seçilmiş, 1985'teki seçimlerde büyük başarı sağlayarak İtalyan Cumhurbaşkanı olmuştu. 7 yıl süreyle İtalya Cumhurbaşkanı olan Cossiga bu görevi 1992'ye kadar sürdürdü.

        Yeni Şafak

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ