Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Obama Müslüman mı?

        Endonezya resmi kayıtlarına göre Obama çocukken müslümandı. Okul belgelerinde Barry Soetoro olarak kayıt olan Obama’nın din hanesine ise İslam yazıldı. Belge, Obama’nın önümüzdeki günlerde Endonezya’ya yapacağı ziyaret öncesi ortaya çıkarıldı.

        HABERTURK.COM, Obama'nın müslüman olduğunu bundan tam 1 yıl önce Obama'nın kardeşiGeorge Hussein Onyango Obamaile yaptığı röportajla duyurmuştu.

        İŞTE OBAMA'NIN KARDEŞİNİN ŞOK AÇIKLAMALARI

        Obama, iki yıl önce ABD’nin ilk siyahi başkanı olduğunda aşırı muhafazakar Hıristiyanlar ve ırkçı gruplar, onun gizli Müslüman olduğunu öne sürüyordu. Buna gerekçe olarak da adını aldığı Kenyalı babasının da Müslüman olmasını, Obama’nın diğer başkanlar gibi sık sık kiliseye gitmemesini ve konuşmalarında Hıristiyanlığa atıflarda bulunmamasını gösteriyordu. Son 1 yılda azalan bu tartışmalar, Obama’nın dünyanın en kalabalık Müslüman ülkesi olan Endonezya’ya ziyareti öncesinde tekrar başladı. Buna neden olan şey ise başkent Cakarta’daki bir okul kayıt kitabı...

        Obama, annesi Ann Durham’ın, Kenyalı babası Barack Obama’dan boşanıp, Endonezyalı Lolo Soetoro ile evlenince 6-10 yaşları arasında 4 yıl bu ülkede yaşadı. Bu sırada Cakarta’da 1968-1970 arası Aziz Francis Katolik Okulu’na devam ederken Barry Soetoro ismini kullandı.

        Obama babası ve üvey babasının Müslüman olduğunu ancak kendisinin Hawai’deki dedesi ile anneannesi tarafından Hıristiyan olarak yetiştirildiğini söylese de bu kitap, bazı ırkçı gruplar tarafından Obama’nın gizli Müslüman olduğunun kanıtı olarak gösteriliyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ