Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya En zor bekleyiş

        İsrail'in müdahale ettiği yardım gemisinde bulunan yakınlarını merak eden aileler, İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi'nde endişe ve gözyaşı içinde haber bekliyor.

        Oğlu Sevdi Çorluk'un gemide bulunduğunu belirten Hatice Çorluk, oğlu ile en son Antalya'dan ayrılırken konuştuğunu, ondan sonra da bir haber alamadığını söyledi.

        Kızları Neslihan ve Aslıhan ile gözyaşlarını tutamayan anne Çorluk, oğlu Sevdi Çorluk'un bölgeye hiçbir endişe duymadan severek gittiğini ifade etti.

        Oğlunun oradaki insanlara yardım edeceğini, bunun, herkesin insanlık görevi olduğunu söylediğini dile getiren Hatice Çorluk, oğlunun sağlığından endişe ettiğini, haber beklediğini kaydetti.

        Gemide eşi bulunanlardan Hayrunnisa Abdurrahman da Doğu Türkistanlı eşi Abdulvahap Abdurrahman'ın gitmeden önce kendisine vasiyette bulunarak, ''Dua et, inşallah dönmem'' dediğini anlattı.

        Görüntülerde eşini görmediğini ve çok endişeli olduğunu vurgulayan Abdurrahman, sadece eşinin yaşamından değil, gemide bulunan diğer insanların sağlığından da endişe duyduğunu bildirdi.

        Gemideki Şahin İbrahim Güleryüz'ün kız kardeşi Selma Erkan, görüntülerde kardeşinin yaralı olduğunu gördüğünü, devletin bir an önce olaya el koyması gerektiğini söyledi.

        Gemide bulunan herkesin güvende olduğunu bilmek istediklerini dile getiren Erkan, ''Biz, gelişmeleri televizyondan takip ediyoruz. Hiçbir şekilde başka bilgi alamıyoruz. Görüntülerde de görüldüğü gibi korumasız insanların üzerine ateş açılıyor. Silah sesleri geliyor. Böyle vahşice bir müdahale beklemiyorduk. İsrail, kendi kara sularında olmayan bir gemiye müdahale etti. Böyle bir şeye hakları yok. İsrail, bu zulmü durdurmalı'' dedi.

        Damadı İHH Genel Başkan Yardımcı Durmuş Aydın'ın gemide bulunduğunu belirten Mehmet Özkal, çok üzgün ve heyecanlı olduklarını, gemide vatandaşı bulunan tüm devletlerin müdahale etmesi gerektiğini kaydetti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ