Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ahmedinejad'dan ilk açıklama

        İsrail kuşatması altındaki Filistinlilere gıda, tıbbi malzeme ve diğer insani yardım malzemeleri götüren gemilere saldırının kabul edilemez olduğu belirtilerek saldırı için “Siyonist rejimin insanlık dışı saldırısı” yorumu yapıldı.

        İran, İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere saldırısını "vahşice ve insanlık dışı" olarak nitelendirdi.

        Devlet televizyonu, "'Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım' kapsam ında Gazze'ye yardım götüren gemilere siyonist İsrail güçlerince düzenlenen saldırı da en az 20 kişinin şehit olduğu, onlarca kişinin yaralandığı" haberlerinin alındığını duyurdu.

        Ahmedinejad: Siyonist rejimin insanlık dışı saldırısı

        İran resmi haber ajansı Irna’ya göre İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, Gazze’ye giden yardım gemilerine düzenlenen saldırıyla ilgili “Siyonist rejimin insanlık dışı saldırısı” yorumunu yaptı.

        Ahmedinejad şu açıklamayı yaptı:

        “Siyonist rejimin Filistin halkına karşı tutumu ve insani yardımın Gazze’ye ulaştırılması girişimini engelleme çabaları bir güç işareti değil, İsrail rejiminin güçsüzlüğünün işaretidir. Bütün bunlar gösteriyor ki, bu uğursuz ve kukla rejimin sonu hiç olmadığı kadar yakındır.”

        İran Meclisi Milli Güvenlik ve Dış Politika Komisyonu da açıklamasında İsrail saldırısını sert dille kınadı. Açıklamada, "Dünya barışı ve emniyeti için en büyük tehdit siyonist İsrail rejimidir" denildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ