Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Gürcistan'da yerel seçimler

        Gürcistan'da dün yapılan yerel seçimlerle ilgili olarak Hristiyan Demokrat Partisi lideri Georgi Targamadze, aldıkları oy oranından memnun kaldıklarını söyledi.

        Targamadze, düzenlediği basın toplantısında, iktidardaki Gürcistan Ulusal Hareketi Partisi'nden sonra en çok oy alan muhalefet partilerinden biri olduklarını, bundan böyle iktidara karşı daha etkin bir şekilde mücadele içinde olacaklarını belirtti.

        Gelecek Gürcistan Partisi lideri Georgi Lagidze de seçimlerde ihlaller olduğunu savunarak, ihlallerle ilgili hazırladıkları raporu Merkezi Seçim Komisyonu ve uluslararası kuruluşlara gönderdiklerini bildirdi.

        Lagidze, raporda yer alan ihlallerin seçim sonuçlarını değiştirecek düzeyde olmadığını kaydederek, ''Ama bu ihlaller olmasaydı partimiz daha fazla oy alabilirdi'' dedi.

        ''Ulusal Birlik'' bloğunda yer alan Muhafazakarlar Partisi'nin lideri Zviad Dzidziguri de seçimlere hile karıştırıldığını savundu.

        Adil Gürcistan İçin Hareketi'nin lideri olan eski Başbakan Zurab Nogaideli, Muhafazakarlar Partisi ile oluşturdukları ''Ulusal Birlik'' bloğunun seçimlerdeki yenilgisine rağmen, iktidarı değiştirmek için aşamalı bir plan hazırlayacaklarını ifade etti.

        AGİT VE AB GÖZLEMCİLERİ

        Gürcistan'daki seçimleri izleyen Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) İnsan Hakları Bürosu ile Avrupa Konseyi gözlemcileri, seçimlere ilişkin yaptıkları açıklamada, uluslararası standartları yerine getirmekte Gürcistan'ın ilerleme sağladığını, ancak yine de birçok eksiğin olduğunu bildirdiler.

        Gözlemciler, Gürcistan Seçim Komisyonunun seçimleri şeffaf ve profesyonel bir şekilde hazırlamasına rağmen, bazı seçim merkezlerinde ''sistem eksikliklerinin'' bulunduğunu ve oyların sayım sürecinde bazı ihlallerin yapıldığı ifade etti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ