Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İran, uzlaşmaya yanaşmıyor mu?

        Beyaz Saray, Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) son raporunun, İran'ın nükleer programı konusunda yapıcı görüşmeler yapmak için gereken uluslararası yükümlülüklere uymayı reddettiğinin altını çizdiğini belirtti.

        Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Mike Hammer, raporla ilgili yaptığı açıklamada, "Son UAEK raporu, İran'ın uluslararası yükümlülüklerine uymamayı sürdürdüğünü ve UAEK ile işbirliğine gitmediğini açıkça gösteriyor" dedi.

        Hammer, raporun, İran'ın uranyum zenginleştirmeye, ağır su araştırma reaktörünün inşasına ve Kum'daki nükleer tesis konusunda ve nükleer programının olası bir askeri boyutu olup olmadığına dair soruları cevaplaması için gereken giriş iznini UAEK'ye vermemeye devam ettiğini ortaya koyduğunu kaydetti.

        Sözcü Hammer, UAEK'nin son raporunun, İran'ın, nükleer programının geleceği üzerindeki yapıcı müzakerelere olanak sağlamak için gerekli olan, BM Güvenlik Konseyi'nin ya da UAEK yönetim kurulunun kendisinden talep ettiği adımların hiçbirini atmadığının altını çizdiğini sözlerine ekledi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ