Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya İsrail, gemidekileri fişlemiş olabilir mi?

        Esra KOÇER / SAKARYA (AHT)

        'Rotamız Filistin yükümüz insani yardım' sloğanı ile Filistin'e doğru yola çıkan Mavi Marmara gemisinde bulunan MAZLUM-DER İstanbul İl Başkanı ve İnsani Yardım Vakfı İstanbul Avukatı olan Cihat Gökdemir'in yakınları endişe dolu bekleyişlerini sürdürüyor.

        Gökdemir ailesi, "İsrail gemidekileri önceden fişledi. Bu listede kimler var. İsrail kimleri fişledi. Ağabeyim 10 gün önce İsrail'e gitti ve Gazze sorumlusu İzzet Şahin için avukatlık yaptı. Beraber Türkiye'ye döndü ve bu bizde soru işeretleri uyandırıyor" dedi.

        Avukat Cihat Gökdemir'in kardeşi Hizmet-İş Sendikası Sakarya Şube Sekreteri Mesut Gökdemir büyük bir tedirginlik yaşadıklarını söyledi. Gökdemir, ''Cihat Gökdemir'in İHH Gazze sorumlusu olan İzzet Şahin'i İsrail devleti cezaevi'ne göndermesi üzerine ağabeyim avukat sıfatı ile 10 gün önce İsrail'e gitti. Konu ile ilgili olarak ağabeyim İsrail'de Gazze sorumlusu İzzet Şahin'i cezaevi'nden çıkarttı ve beraber Türkiye'ye geldi. Bu olay sonrasında ağabeyim Filistin'e doğru yola çıkan Mavi Marmara gemisindeydi. En son kendisi ile pazar günü saat 04.30 sırasında beni aradı ve İsrail hucüm botları ile helikopterlerinin gemiye çok yaklaştığını ve her an bir saldırı olabileceğini söylerken operasyon başladı" şeklinde konuştu.

        Ağabeyi ile görüşürken telefondan silah seslerini duyduğunu söyleyen Mesut Gökdemir ''İsrail askerleri tarafından açılan ateşi duydum. Daha sonra beni ağabeyim beni terkrar aradı ve bir kaç şehit ile 60 yaralı olduğunu söyledi. Ağabeyim sağ ama İsrail devleti tarafından cezaevine konulduğunu öğrendik. Biz ailemizle istişare yapıyoruz. Görüntülerde bir israil askerinin helikopterden inerken bir evrak düşürdü. Bu evrak içinde içinde gemide bulunanların fotoğraf ve görevleri vardı. İşte bu bizi endişelendiriyor. Bu listede kimler var. İsrail kimleri fişledi. Ağabeyim 10 gün önce İsrail'e gitti ve Gazze sorumlusu İzzet Şahin için avukatlık yaptı. Beraber Türkiye'ye döndü ve bu bizde soru işeretleri uyandırıyor. Son olarak insani yardım götüren vatandaşlarımızın hepsi burnu kanamadan Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından Türkiye'ye göndenilmesini istiyoruz" dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ