Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Washington’da Ankara kavgası

        ABD’nin Ankara Büyükelçiliği görevini, Obama’nın Bağdat Büyükelçiliği’ne aday gösterdiği James Jeffrey’den devralması düşünülen 32 yıllık diplomatlık tecrübesine sahip Ricciardone’un atanmasının Washington’da perde arkasında bir savaşa neden olduğu söyleniyor.

        Cumhuriyetçi Parti içindeki Neo- Conlara (YeniMuhazafakârlara) yakınlığıyla bilinen Amerikan Girişim Enstitüsü Başkan Yardımcısı Danielle Pletka, Ricciardone’nun Mısır Büyükelçisi olarak görev yaptığı 2005-2008 yılları arasında bu ülkenin yönetimiyle iyi geçindiğini hatırlatarak ‘Şimdi bulunduğu ülkenin hükümetinin çıkarlarına göre hareket eden, kendi yönetimini unutan birini Ankara’da görevlendirme zamanı değil’ dedi. Mısırı'da istememişleridi.

        Etkin dış politika dergisi Foreign Policy’de Josh Rogin imzasıyla yayınlanan haberde ‘Ricciardone’un adaylığına yönelik kavga kritik bir dönemde Türkiye’ye nasıl yaklaşılacığıyla ilgili olacağa benziyor. Türkiye’ye sopayı göstermek isteyenlere göre Ricciardone yanlış tercih, havucu* gösterip Türkiye’yi ödüllendirmek isteyenler için ise uygun bir tercihtir’ yorumunda bulunuldu.

        Ricciardone’un ABD Başkanı George W. Bush tarafındanMısır Büyükelçiliği’ne atanmasına da Cumhuriyetçi Parti içindeki Neo- Conlar’ın yani Yeni Muhafazakârların itiraz ettiği hatırlatıldı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ