Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Yardım gemileri için heyet

        Dışişleri Bakanlığı'ndan bir heyet, İsrail'in, 31 Mayısta Gazze'ye yardım götüren filoya düzenlediği baskından sonra el koyduğu ve daha sonra Hatay'ın İskenderun ilçesindeki limana getirilen 3 Türk gemisinde inceleme yapmak üzere İskenderun Liman Başkanlığı'na geldi.

        AA muhabirinin edindiği bilgilere göre, öğle saatlerine doğru İskenderunLimanBaşkanlığına gelen ve 11 kişi oldukları belirtilen heyet üyeleri, burada bir süre Liman Başkanı Ali Basut ile görüştü. Heyet üyeleri, ardından İskenderunKaymakamı Ali İhsan Su, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Ercan ve EmniyetMüdürüYusuf Cinel ile Akapısından limana giriş yaptı.

        Dışişleri Bakanlığı heyetinin, limanda bulunan ''Mavi Marmara'', ''Defne-Y'' ve ''Gazze'' gemilerinde inceleme yapacakları öğrenildi.

        İsrail'in 31 Mayısta Gazze yardım filosuna düzenlediği operasyon sonrasında el koyduğu 3 Türk gemisinden ''Defne-Y'' 6 Ağustosta, ''Mavi Marmara'' ve ''Gazze'' gemileri ise 7 Ağustosta İskenderun Limanına getirilmişti. Gemiler İskenderun Cumhuriyet Başsavcılığı ve diğer yetkililerce incelenmişti.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ